in

Počinje Završni turnir regionalne vaterpolo lige, srpski derbi u prvom polufinalu

Već 14 godina se igra Regionalna vaterpolo liga. Obeležavali su je titule hrvatskih i crnogorskih klubova, a onda su ulaganja u srpske klubove i ponovni uspon domaćeg klupskog vaterpola, promenili sliku regiona.

Srpski klubovi su pokazali ove sezone, da su glavni pretendenti za osvajanje jadranskog trona. Radnički iz Kragujevca je prošle sezone bio iznenađenje na pobedničkom postolju, ali ove, to ne bi bila senzacija. Kragujevčani su osvajanjem pehara domaćeg Kupa, nagovestili neizvestan finiš trke u regionu.

Uz sve uspone i padove tokom sezone, najviše je na kraju ligaškog dela prikazao Novi Beograd, koji pred početak Fajnal fora, važi za prvog favorita. Novobeograđani imaju moćan tim, ali ne i svemoguć, u ovakvom napornom rasporedu.

Videlo se to porazom u finalu Kupa Srbije i tokom sezone u Regionalnoj ligi. Ipak, njihov prvi cilj je da osvoje titulu regionalnog prvaka.

Kada je reč hrvatskom duelu, Jug je traducionalno uspešan u svim takmičenjima. Igra se ove sezone bazira na hrvatskim, i pogotovu grčkim reprezentatuvcima, koji rešavaju sve ključne trenutke.

Jadranov ulazak na Fajnal for, odslikava povratak splitskog vaterpola na stare staze i ukrupnjavanje konkurencije u Hrvatskoj i regionu. Splićani su kroz Ligu šampiona uverili navijače da imaju kvalitet za regionalni pehar.

Sigurno je da ćemo gledati još bolji turnir u odnosu na prošlu sezonu i drugu godinu uzastopno, srpski klub u finalu.