in

Zbog Novakove šale se smejali svi italijanski novinari, a onda dao odgovor koji ih je oduševio

Zbog Novakove šale se smejali svi italijanski novinari, a onda dao odgovor koji ih je oduševio

Srpski teniser je lako završio posao u prva dva duela na turniru u Parizu.

U četvrtfinalu turnira u Parizu igraće protiv Lorenca Musetija koji je iznenadio Kaspera Ruda sa 4:6, 6:4, 6:4 i izborio megdan u Top 8.

Nikola Jokić

Novak Đoković je do sada dva puta slavio protiv Musetija, a pamti se kako je uspeo da se vrati iz nokdauna na Rolan Garosu prošle godine kada je preokrenuo sa 0:2 u setovima.

Sada je srpski teniser otkrio da je i te kako motivisan (ovom pobedom bi i matematički stigao u Top 8 u ATP trci, pa bi mu pravilo za plasman na Završni masters kao osvajaču grend slema bilo nepotrebno).

“Museti je značajno napredovao od igrača čija omiljena podloga je šljaka do osvajača svog prvog turnira na tvrdoj podlozi u Napulju pre nekoliko dana. Ove nedelje je pobedio neke veoma renomirane igrače iz vrha svetskog tenisa, i mislim da je sada svestan svih zahteva koje turneja stavlja pred igrače. Današnji igrači teže tome da budu kompletni, konkurentni na svim podlogama  i po meni je njegova igra među najlepšim na turu. U narednom meču će biti rasterećen, što mi ukazuje na to da ćemo odigrati lep meč, za koji nameravam da se veoma dobro spremim”, poručio je Đoković.

Novak Đoković Foto:REUTERS/Christian Hartmann

Onda se našalio sa italijanskim novinarima.

“O taktici za taj meč ne bih previše da govorim. Vi dobro znate da sam već dugo okružen Italijanima u mom timu, pa ako imate neku “vezu” da i ja postanem Italijan, javite…” našalio se Novak.

Ipak, još jednom je sa punom poštovanja govorio o igraču koji predstavlja budućnost tenisa.

“Lorenco je važna pojava ne samo za italijanski, već i svetski tenis; odličan momak, finog karaktera, koji ume da uživa na terenu. Kada ga krene, divno ga je gledati i njegov repertoar je uistinu veoma širok. Ali, mislim da dobro poznajem njegovu igru iz naša dva prethodna meča, i siguran sam da ću biti spreman da odgovorim na nju”, jasan je bio Đoković, dok su novinari samo klimali glavom sa odobravanjem. Oduševilo ih je ono što je upravo rekao o igraču koji predstavlja zlatnu generaciju tenisa u Italiji uz Janika Sinera i Matea Beretinija.

BONUS VIDEO Poen koji je „slomio“ Kresija, Đoković sjajan na mreži