in

VIMBLDON PONOVO SPUSTIO RAMPU! Kraj priče!

VIMBLDON PONOVO SPUSTIO RAMPU! Kraj priče!

Belorusknija Arina Sabalenka jedna je od najboljih teniserki planete u prethodnim godinama, ali prethodnog leta joj nije bilo dozvoljeno da nastupi na Vimbldonu, a kako sada stvari stoje, Sabalenka ni ove sezone neće nastupiti na turniru u Londonu.

Sabalenka (24) se trenutno nalazi u Australiji i u Adelajdu se sprema za prvi od četiri najveća turnira sezone – Australijan open.

– Veoma sam razočarana jer je sport nekako završio u politici. Mi smo samo sportisti i bavimo se svojim poslom. To je to. Politika nas ne zanima. Uradili bismo nešto da možemo, ali nemamo kontrolu u tom pogledu. Zabranili su nam da igramo na Vimbldonu, ali šta je to promenilo? Ništa! I dalje je na snazi ova tužna situacija – kazala je teniserka iz Minska.

– Tokom Vimbldona sam trenirala u Majamiju, ali nedostajali su mi ljudi koji su bili u Londonu. Vimbldon je sjajan, atmosfera je fantastična i nadam se da ću tu biti u 2023. godini – rekla je Sabalenka, trenutno peta igračica sveta, koja je svojevremeno bila i na drugom mestu WTA liste.