in

U kući se više gleda fudbal VIDEO

U kući se više gleda fudbal VIDEO

Bila je broj jedan na WTA listi, osvajačica Grend slema, sa radošću smo je gledali na terenu i slavili njene uspehe, a sada je uplivala u nove vode.

Reč je naravno o Ani Ivanović, proslavljenoj srpskoj teniserki, koja je sada uplivala u kozmetičku industriju, ali se i dalje sa osmehom seća teniske karijere.

„Pratim, volim da pratim (tenis), pogotovo zato što imam još prijateljica koje igraju. Moram priznati da se tenis ne gleda toliko na televiziji koliko fudbal. Basti je i dalje u tome, radi, tako da neki put se desi da je fudbal na televiziji umesto tenisa“, rekla je Ana u emisiji „Probudi se“ na kanalu Nova S.

Osvrnula se potom i na kraj teniske karijere, te je otkrila i da li joj nedostaje da se takmiči.

„Iskreno prvih par godina ne toliko. Za mene je bio pravi trenutak da prestanem sa profesionlanim tenisom. Međutim, u poslednjih nekoliko godina dok pratim tenis sa drugaricama i pričam o njemu, nedostaje mi. Nedostaje mi takmičenje, turniri, centralni tereni, grend slemovi. Ai, zadovoljna sam gde sam trenutno, imam neke nove izazove i ciljeve u životu, mnogo sam srećna u porodičnom životu i to mi je najvažnije“.

Pričala je i o položaju žena u sportu, te o tome koliko je damama teže kada žele da osnuju porodicu, a istovremeno se bave profesionalnim sportom.

„Mnogo je teže ženama. Čak je to i Serena rekla, ‘volela bih da sam Rodžer Federer, da imam porodicu i da nastavim da igram’. S jedne strane, žena, ne samo u sportu, tu imamo limit jer je telo izloženo naporima i u momentima kad treba da osnujemo porodicu treba da se opredelimo, generalno mislim da nam je jako teško da napravimo balans između poslovnog i privatnog života“.

Foto: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

Ana Ivanović je isto godište kao Novak Đoković, ali je mngoo pre njega prestala da igra. Ipak, imala je čast da bude prva teniserka sveta, a podigla je i grend slem trofej kada je trijumfovala na Rolan Garosu 2008. godine.

„Uvek sam pričala da sam imala sreću što sam imala karijeru dok sam još bila mlada. Važno mi je da imam nešto svoje, što ću da stvorim, što me ispunjava s poslovne strane. Dečaci su još uvek mali, mi smo tu za njih, Basti i ja usklađujemo sa njima“.

Ana sa bivšim fudbalerom Bastijanom Švajnštajgerom ima dvoje dece, odnosno dva dečaka, koji pričaju četiri jezika.

„Iskreno, oni pričaju četiri jezika. Srpski i nemački su im kao maternji jezici, engleski im je blizu toga, a pričaju i španski“.

Otkrila je i da će početkom naredne kalendarske godine posetiti Srbiju, a da trenutno živi na relaciji Austrija-Nemačka-Španija.

BONUS VIDEO Novakov reket poleteo ka publici, posvađao se sa sudijom