in

TSS izdao saopštenje i najavio sledeće korake

TSS izdao saopštenje i najavio sledeće korake

Foto: Twitter printscreen/lojzija

Kinez bije ćerku na teniskom terenu na Banjici

Užasna slika u svet poslata je sa teniskih terena na Banjici, gde je 50-godišnji Kinez mučki pretukao svoju ćerku tokom treninga.

Snimak skandaloznog prebijanja su osudili mnogi ljudi iz sveta tenisa, poput Stena Vavrinke ili Džudi Marej, a sada se Teniski savez Srbije oglasio saopštenjem, koje vam prenosimo u celosti.

– Teniski savez Srbije se zahvaljuje MUP Republike Srbije na brzom i efikasnom postupanju vezano za nemili događaj koji se desio na teniskim terenima u Beogradu.

Od trenutka saznanja za ovaj incident u petak veče i prijave policiji u subotu ujutru Teniski savez je aktivno uključen u ceo slučaj.

Pored pokrenutog postupka od strane tužilaštva Republike Srbije, Teniski savez Srbije će takođe pokrenuti disciplinski postupak prema W. L. (50).

Po donošenju disciplinske odluke o istoj ćemo obavestiti i Teniski savez Evrope (Tennis Europe) kao i Međunarodnu tenisku Federaciju (ITF), što spada u standardnu proceduru.

Teniski savez Srbije ima nultu toleranciju na sve oblike nasilničkog ponašanja. To je nešto što svi zajedno moramo da sprečimo ne samo na teniskim terenima i sportskim objektima već u društvu generalno.

S toga apelujemo na sve subjekte u tenisu da ovakvu vrstu ponašanja uvek prijave ako imaju saznanja da se desila, a mi ćemo preduzeti sve korake i mere, kao i ovom slučaju.

Klubovi, treneri, roditelji, igrači i Teniski savez Srbije su na zajedničkom zadatku ne samo postizanja sportskih rezultata nego i stvaranju zdravih osoba i zato je potrebno da poštujemo jedni druge, mnogo truda, rada i emocija koje svi ulažemo u sport koji volimo – navodi se u saopštenju TSS.