in

Sve vreme sam bio “na prstima”, brejk je došao u pravo vreme

Sve vreme sam bio “na prstima”, brejk je došao u pravo vreme

Sjajna igra srpskog tenisera.

Novak Đoković je nakon velike borbe savladao Maksima Kresija u 2. kolu mastersa u Parizu sa 2:0 (7:6, 6:4).

Veliku borbu je vodio sa američkim teniserom, ali je Novak uprkos tome zadovoljan igrom.

„Zadovoljan sam kako sam odigrao. Vrlo intenzivan meč, kada igrate sa nekim ko ovako dobro servira prvi i drugi servis, nemate mnogo prostora da igrate par mekših gemova. Morate sve vreme da ste na prstima. Servirao je odlično, morao sam da čekam svoje šanse u prvom i drugom setu. Brejk je stigao u pravo vreme, rekao bih u savršen čas. Zadovoljan sam kako sam servirao, nisam se suočio ni sa jednim brejk poenom. Uslovi su drugačiji u odnosu na prošlu godinu, loptice idu brže, tako da je mnogo veći izazov napraviti brejk“, rekao je Đoković.

Foto: EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Kresi je igrao sjajno na mreži, a Novak je u nekoliko navrata morao da promeni stil igre uparvo zbog toga.

„Da, to mnogo menja stvari, samim tim što morate da reternirate dobro i pošaljete lopticu pod njegove noge, što je jako teško. Lepo je videti nekog da izlazi napred posle prvog i drugog servisa, to daje neku drugačiju sliku tenisa za navijače. To zahteva hrabrost, igrati tako u ovo moderno vreme tenisa. To je rekao bih drevni stl igre, nema mnogo igrača koji to rade, on je jedini u vrhu.“

Foto: EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Đoković će u narednoj rundi igrati protiv boljeg iz duela Mark-Andre Hesler i Karen Hačanov.

„Nisam imao mnogo grešaka. Znao sam da ne smem mnogo da mu poklanjam. Radio sam ono što znam najbolje, da budem dobar od pozadi i da čekam priliku i iskoristim je, što se desilo u taj-brejku i na kraju drugog seta. Zadovoljan sam kako sam odigrao i kako sam se osećao na terenu“, zaključio je Đoković.

BONUS VIDEO Novak se razjario, pa zbog bizarne greške opsovao protiv Kresija u Parizu