in

Startovao Božićni turnir na terenima Zvezde

Startovao Božićni turnir na terenima Zvezde

Za bodove na evropskoj rang listi u okviru Data-Driven Lab Opena bori se 128 takmičara iz 17 zemalja koji su u prestonicu Srbije stigli sa svih strana meridijana, od Kanade do Australije.

Prvi Božićni turnir na terenima Zvezde održan je 2009. i od tada do sada zaokuplja veliku pažnju mladih snaga svetskog tenisa, što svedoči i činjenica da je za ovogodišnji Data-Driven Lab Open bilo prijavljeno 297 teniserki i tenisera. I dok se širom sveta proslavlja doček Nove godine, u jeku praznika koje sa sobom nosi prva nedelja januara, mali i mladi teniski pregaoci maksimalno motivisani bore se za sticanje prvih međunarodnih iskustava i bodova za listu Starog kontinenta koja je prva odskočna daska za sve one koji su tenis još kao deca izabrali da im bude životni poziv.

Šampionski pehar na terenima TK Crvena zvezda kao junior u ovom uzrastu do 14 godina podigao je sada svetski as na profi terenima, srpski Dejvis kup reprezentativac, 29. Igrač planete Miomir Kecmanović.

Božićni turnir u teniskoj oazi kraj Bogoslovije ugostio je broje igrače koje smo kasnije gledali na najvećim svetskim teniskim pozornicama i uvek je imao atribut specijalne nedelje kojom se započinje teniska bitka u takmičarskoj godini u kategoriji mladih snaga evropske rang liste.