in

Srbija prekinula niz i pobedila prvaka sveta u spektakularnom meču

Srbija prekinula niz i pobedila prvaka sveta u spektakularnom meču

Konačno prva pobeda.

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je prošle noći na turniru u Dalasu selekciju Španije sa 14:12 (2:1, 4:2, 6:5, 2:4).

#related-news_1

Posle dva poraza, od selekcije SAD i Španije, izabranici selektora Uroša Stevanovića upisali su prvi trijumf na turniru u Sjedinjenim Američkim Državama.

Po tri gola za Srbiju su postigli Vasilije Martinović i Radomir Drašović, dok su Nikola Jakšić i Nemanja Ubović postigli po dva. U redovima Španije najbolji je bio Alvaro Granados sa tri postignuta gola.

Srbija je bila bolji rival na ovom meču, posebno u odbrani gde je prednjačio Branislav Mitrović koji je sa 62 odsto uspešnosti, praćen brojnim blokovima, doneo sigurnost u napadu.

„Sve ide svojim tokom. Ono što smo očekivali dobili smo. Bilo je dobrih stvari i u porazima u prve dve utakmice. Pravimo iskorak, ali je nama najvažnije da vidimo mane kako bismo ih ispravili i bili bolji u budućnosti“, rekao je selektor Uroš Stevanović, prenosi Vaterpolo savez Srbije.

Kapiten Branislav Mitrović je rekao da je pobeda bila bitna kao „reakcija na prva dva poraza“.

„Od Amerikanaca smo glatko izgubili, protiv Španije smo imali dobijen meč i zato je važno što smo u trećoj utakmici slavili. Ovo je nova ekipa, novi selektor, uhodavamo se i možemo da budemo zadovoljni“, rekao je Mitrović.

Nikola Jakšić, koji je odigrao 150. utakmicu za reprezentaciju, naveo je da je njegova ekipa imala male padove u igri, ali je istakao da je to „sada normalno“.

Foto: VSS

„Dobro smo igrali, mada smo im dozvolili da se vrate posle našeg vodjstva od četiri razlike. Sigurno je da možemo bolje. Ova ekipa se nikada ne predaje i verujem da ćemo u poslednjoj utakmici protiv SAD biti još bolji“, rekao je on.

U noći izmedju ponedeljka i utorka, utakmicom protiv SAD Srbija će završiti takmičenje na turniru u Dalasu.

Do sada, Španija ima dve pobede i poraz, SAD pobedu i poraz, a Srbija pobedu i dva poraza.

BONUS VIDEO Rađen za Nova.rs: Deveto mesto je opomena pred Olimpijske igre u Parizu