in

Rafael Nadal se oprašta! Tenis više nikad neće biti isti

Rafael Nadal se oprašta! Tenis više nikad neće biti isti

Foto: Tanjug/AP

Rafael Nadal

Legendarni španski teniser Rafael Nadal trenutno se nalazi u Francuskoj, gde se takmiči na Mastersu u Parizu.

Međutim, oduševljenje navijača koji ga gledaju u “Gradu svetlosti” je drastično opalo posle izjave u kojoj je Španac rekao da se povlači iz trke za svetskog broja 1, odnosno da je sa tom ambicijom gotovo.

 Ne borim se za prvo mesto. Odavno sam rekao, neću se više boriti da budem broj jedan. To sam uradio u prošlosti, taj cilj sam nekoliko puta u karijeri ostvario i veoma, veoma sam ponosan na to. Ali, u trenutku sam u karijeri kada se ne borim za prvo mesto – rekao je Nadal.

Foto: Tanjug/AP

Rafael Nadal

“Bik sa Majorke” je nastavio u istom ritmu.

 Kada sam prvi put bio broj jedan 2008. godine, zaista sam želeo da budem tamo, pošto sam mislio da sam 2005, 2006, 2007, 2008. imao sjajne rezultate, osvajao brojne turnire i imao mnogo bodova. Danas je drugačija priča. Ne znam na koliko sam turnira igrao, možda 10 i završio sam na osmom mestu. Teško je tako biti broj jedan. Ali srećan sam što sam u poziciji koja kaže da kada igram, igram zaista dobro.

Nadal je nedavno postao otac, a turnir u Parizu je prvi na kom igra od tad.

– Interesantno je kako vam, čak i ako ga poznajete tek dve ili tri nedelje, nedostaje sin kada ga ostavite kod kuće. Imamo sreće što uz današnju tehnologiju što možemo kad god želimo da obavimo video pozive – podvukao je Rafa.

“Kralj šljake” je u prestonici Francuske bio slobodan u prvom kolu, dok će u drugom igrati protiv Amerikanca Tomija Pola, koji je na startu turnira napravio iznenađenje trijumfom nad Robertom Bautistom-Agutom.