in

Poslao jasnu poruku najvećim rivalima!

Poslao jasnu poruku najvećim rivalima!

Foto: Tanjug/AP

Nole briljira u Astani

Novak Đoković je savladao Maksima Kresija sa 2:0 u prvom meču na ovogodišnjem Mastersu u Parizu.

Odlično je igrao srpski teniser, pogotovo na svoj servis, a brejk je narpavio u ključnom trenutku susreta. Posle meča, Novak je bio zadovoljan svojom igrom.

Zadovoljan sam kako sam odigrao. Vrlo intenzivan meč, kada igrate sa nekim ko ovako dobro servira prvi i drugi servis nemate mnogo prostora da igrate par mekših gemova. Morate sve vreme da ste na prstima! Čestitke i njemu, servirao je odlično, morao sam da čekam svoje šanse u prvom i drugom setu. Brejk je stigao u pravo vreme, rekao bih u savršen čas. Zadovoljan sam kako sam servirao, nisam se suočio ni sa jednim brejk poenom. Uslovi su drugačiji u odnosu na prošlu godinu, loptice idu brže, tako da je mnogo veći izazov napraviti brejk – kaže Đoković.

Novak je odgovorio i na pitanje koliko je morao da menja pristup meču jer je Kresi neko ko igra servis-volej.

Da, mnogo to menja stvari, samim tim što morate da reternirate dobro i pošaljete lopticu pod njegove noge, što je jako teško. Lepo je videti nekog da izlazi napred posle prvog i drugog servisa, to daje neku drugačiju sliku tenisa za navijače. Cenim i poštujem to. To zahteva hrabrost, igrati tako u ovo moderno vreme tenisa. To je rekao bih drevni stil igre, nema mnogo igrača koji to rade, on je jedini u vrhu – dodao je branilac trofeja.

U celini, veoma je zadovoljan kako je odigrao.

Nisam imao mnogo grešaka. Znao sam da ne smem mnogo da mu poklanjam. Radio sam ono što znam najbolje, da budem dobar od pozadi i da čekam priliku i iskoristim je, što se desilo u taj-brejku i na kraju drugog seta. Zadovoljan sam kako sam odigrao i kako sam se osećao na terenu – zaključio je srpski teniser.

U narednom kolu, Đoković će igrati protiv boljeg iz duela u kom se sastaju Hačanov i Huesler.