in

Početak novog prijateljstva sa Kirjosom, trofej poklon Jeleni za godišnjicu

Đoković je sedmi put u karijeri osvojio Vimbldon, pošto je u ovogodišnjem finalu savladao Nika Kirjosa sa 3:1 u setovima.

“Morao sam da dam sve. Nik, vratićeš se ti u finale, ne samo ovde, već i na drugim turnirima. Teško je pronaći reči utehe, ali pokazao si zašto zaslužuješ da se nađeš ovde, želim tebi i tvom timu sve najbolje. Sjajan si igrač, izuzetno talentovan, slušao si to, ali sad se sve poklopilo i siguran sam da ćemo više od tebe videti u završnici Grend slemova. Nikad nisam očekivao da ću ovoliko lepih stvari imati da kažem o tebi”, kroz smeh su bili prvi utisci Novaka nakon meča.

Novak i Nik su veče pred meč rekli da će večerati zajedno, a da će pobednik platiti tu večeru. 

“Zato je i izgubio, jer smo se dogovorili da pobednik plaća večeru. Ovo je početak jedne prelepe veze i prijateljstva. Da počnemo sa večerom, pa ćemo da vidimo sa tim žurkama koje je on pominjao”, nastavili su da se šale Novak i Nik.

Đoković se potom osvrnuo na to koliko je njegovoj karijeri i životu značio Vimbldon. 

“Izgubio sam reči kojima mogu da opišem koliko mi sve ovo znači. Uvek je bio i biće poseban turnir u mom srcu, koji me je inspirisao da počnem da igram tenis, na malom mestu, na planini u Srbiji. Video sam kako Sampras 1993. osvaja titulu ovde i rekao sam dedi da mi kupi reket, tako je sve počelo”, rekao je Đoković.

Srpski teniser nije poražen od 2013. na Vimbldonu.

“Volim ovo mesto i ovo mesto voli mene. Najposebnije mesto na svetu, kad god izađem na ovaj teren, kad trava nije načeta, osećaj je poseban. Sve je usresređeno prema igračima, istorija, priznatost ovog turnira, presrećan sam i prezahvalan što sam ovde”, dodaje Novak.

“Hvala celom timu, porodici, svima koji su me podržavali, koji ste bili uz mene u svim trenucima.” 

Novak je sedmu titulu na Vimbldonu osvojio na godišnjicu braka sa suprugom Jelenom. 

“Draga, srećna godišnjica, hvala svima što me podsećate, ovaj pehar joj je poklon od mene”, zaključio je Novak.