in

Otac i sestra tražili od Nadala da preda meč, Fonjini mu ne veruje da je povređen

Nadal je pobedio Frica iako je gubio sa 1-2 u setovima, ali je preokrenuo i na kraju slavio trijumf rezultatom 3:6, 7:5, 3:6, 7:5, 7:6 (10:4).

Pored protivnika, “bik sa Majorke” morao je da se bori i sa povredom stomačnog mišića, koja ga navodno muči od početka turnira. Tražio je i medicinski tajm-aut, ali još ne zna u kakvom je stanju njegovo telo.

“Sutra ću imati još testova, teško je reći sa ove distance. Jasno je da se sada suočavam sa mnogim stvarima sa kojima se nisam suočavao ranije, ali navikao sam da igram sa bolom i da igram sa problemima”, istakao je Rafa odmah po okončanju susreta.

On je početkom godine imao problema sa kolenom, pa je osvojio Australijan open, tokom ga je toliko mučio skočni zglob da je završio na štakama, ali i sa peharom Rolan Garosa u rukama, dok je sada na redu trbušni zid.

Zbog toga su iz njegove lože tokom susreta sa Fricom otac Sebastijan i sestra Marija Isabel gestikulirali da bi trebalo da preda meč.

“Rekli su mi da treba da predam meč. Za mene je to jako teško, da predam meč usred igre. Nije bilo lako iako sam imao tu ideju dugo vremena. Ali u drugu ruku, uradio sam to nekoliko puta u karijeri. To je nešto što mrzim da radim”, rekao je Nadal.

Jedan od onih koji ne veruje da je Španac povređen jeste Fabio Fonjini. Italijan je na društvenim mrežama reagovao jer je Nadal uspeo da odigra skoro četiri i po sata sa takvom povredom.

“Da, sigurno… Ljudi, prestanite da verujete svemu što ste pročitali”, napisao je Fonjini.

S druge strane, Fric ne smatra da je njegov protivnik folirao povredu.

“Ne. Mislim da nije izmislio povredu ili tako nešto. Njegov servis je pao, recimo 10, 15 milja na sat. On to ne bi uradio bez razloga. Kasnije se kretao veoma dobro, igrao je sjajnu odbranu. Pretpostavljam da je trpeo bol dok je igrao. Svi imaju male povrede i svi na neki način pokušavaju da igraju. To je što je”, rekao je Fric.

Nadal će u polufinalu igrati protiv Nika Kirjosa koji je u tri seta eliminisao Kristijana Garina.