in

Novaka deportovali, kontroverznog Amerikanca u Australiji čekaju raširenih ruku

Američki plivač Majkl Endrju nevakcinisan je protiv koronavirusa i slobodno će moći da uđe u Australiju.

On će u Sidnej šest meseci nakon što je odande deportovan Novak Đoković i britanski Dejli Mejl piše da ga Australijanci dočekuju širom otvorenih ruku.

Promenjena su pravila putovanja, pa će Endrju, koji je prošle godine izazvao kontroverze jer je bio jedan od retkih nevakcinisanih Amerikanaca na Olimpijskim igrama u Tokiju, moći u Australiju.

Đoković je u Australiji preživeo pakao od dve nedelje, jer se nije vakcinisao i probao je da uđe u tu zemlju sa dokumentima o medicinskom izuzeću.

Ti dokumenti su se ispostavili ništavnim pred voljom vlasti Australije, koja sada nema ništa protiv Endrjua za okršaj sa Sjedinjenim Državama na događaju “Duel u bazenu”.

Niti dokaz o negativnom kovid testu, niti dokaz o vakcinaciji više nije potreban za ulaz u Australiju, posle promena prošlog meseca.

Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Inače, Endrju je zbog svojih stavova u vakcinaciji, primao i pretnje smrću, a kao i Đokovića, i njega nazivaju antivakserom, a on sebe ne vidi tako.

“Ja ne pokušavam da budem taj tip, samo pokušavam da plivam brzo i pokažem ljudima strast i cilj koji imam u svom sportu. Nesrećno je što je sve ovo postalo ovoliko politički. Očito kad verujete u nešto, treba govoriti, ali ja nisam ovde da svoje poglede i stavove namećem ljudima, ili da ljudi treba da ih shvate ozbiljno. Mi imamo slobodu da odlučimo šta hoćemo, a ja sam samo tu da bih plivao što je brže moguće”, rekao je Endrju u podkastu nekadašnjeg australijskog plivača Breta Hoka.

Inače, Endrju je osvojio zlatnu medalju u štafeti 4×100 metar u Tokiju, a ima i pregršt drugih zlatnih i drugih medalja sa ostalih takmičenja, posebno u mlađim kateogrijama.

BONUS VIDEO Đoković o suzama: Sve mi se nakupilo

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram