in

Novak planira da u smiraj karijere zaigra dubl, a već zna ko će mu biti partner

Novak planira da u smiraj karijere zaigra dubl, a već zna ko će mu biti partner

Foto: Starsport

Novak Đoković na otvaranju terena u Visokom

Najbolji srpski teniser Novak Đoković trenutno se nalazi u Francuskoj, gde je uspešno započeo takmičenje na Mastersu u Parizu. Posle pobede u drugom kolu turnira, novinari su od sedmog reketa sveta hteli da čuju nekoliko reči o njegovom sinu Stefanu Đokoviću.

– Molim vas, ne pitajte me ništa o njegovoj karijeri. On ima samo osam godina. Važno je da igra tenis i to posmatra kao igru, kao sport koji će mu pomoći da se razvija mentalno i fizički – započeo je Nole razgovor sa novinarima u Parizu.

Đokovića su pitali da li sebe jednog dana vidi kao Stefanovog trenera, na šta je on imao spreman odgovor.

– Iskreno, video sam više sebe kao dubl partnera svom sinu, nego kao trenera. Šalu na stranu, naravno da me kao oca ispunjava i kao profesionalnog tenisera, da vidim svog sina na terenu svojevoljno i samoinicijativno izlazi na teren i voli da igra. Ne smeta mu da ima i nema pažnje, prisutan je i voli da igra, to je za njega ljubav i to mene ispunjava i voli da vidi. Izabrao je, umesto da gleda moj meč (finale Vimbldona), da igra tenis sa svojim drugom, na spoljašnjim terenima, što dovoljno govori o tome koliko se zaljubio u tenis.

Imao je jasan zaključak.

 Možda sada preterujemo kad pričamo o njegovoj budućnosti i karijeri, previše je rano, ima osam godina, bitno je da ima zabavu, razonodu, da se razvija psihički i fizički… Biću tu šta god odluči da radi u životu, bilo da je to tenis, a izgledi su dobri, ide u tom pravcu, pružiću mu podršku da živi svoj san, koji god san sanjao – poručio je Novak.