in

Nikad nisam osetila ovako nešto

Ribakina je posle preokreta u finalu došla do titule na Vimbldonu.

“Bila sam mnogo nervozna tokom meča i pre njega, srećna sam što se završilo… Nikada nisam osetila nešto ovako, zahvaljujem se publici na podršci koja je bila fantastična, neverovatna tokom celog turnira”, izjavila je Ribakina.

Rođena Moskovljanka čestitala je rivalki na postignutom u Londonu.

“Hoću da čestitam Ons na sjajnom meču i svemu što je uradila. Zaista mislim da si inspiracija ne samo za mlade generacije, već za sve. Sjajno igraš, zaista je lepo igrati protiv tebe, danas sam mnogo trčala, mislim da nemam više snage ni za šta. Ovo je jednostavno neverovatan osećaj”, rekla je Ribakina.

Moskovljanka koja je 2018. godine rusku zastavu zamenila kazahstanskom, zahvalila je svom timu na podršci, a predsedniku Teniske federacije Kazahstana biznismenu Bulatu Utermatovu na tome što je došao u London da je gleda.

“Ja sam jako srećna što je došao da me podrži u polufinalu i finalu. Još jedna zahvalnica predsedniku federacije i kompletnom timu, sponzorima, svima koji su kod kuće, a najvažnije roditeljima. Moja sestra je takođe tu i to je tek treći put da je sa mnom na turniru”, izjavila je Ribakina.

Tunišanka je sportski podnela poraz i izrazila nadu da će se naredni put ona radovati grend slem trofeju.

“Želim prvo da čestitam Eleni, bila je sjajna, čestitam njoj i njenom timu, zaslužila je ovo, nadam se da ću sledeći put ja biti bolja”, izjavila je Žaberova posle meča na Centralnom terenu.

Ona je postala prva Arapkinja u finalu nekog grend slem turnira.

“Volim ovaj turnir, tužna sam, ali samo jedan pobednik može da bude. Srećna sam što uspevam da inspirišem mnoge generacije u mojoj zemlji, to je nešto što je meni najvažnije. Želim da zahvalim ovoj divnoj publici na fantastičnoj podršci kroz dve nedelje”, istakla je teniserka iz Tunisa.

Žaberova će London napustiti bogatija za 1,24 miliona evra, koliko pripada poraženom finalisti.