in

Nije mi prioritet da budem prvi na listi

Nije mi prioritet da budem prvi na listi

Rafael Nadal je iskazao posebno zadovoljstvo zbog povratka u pariz iako na ovom turniru nije postigao značajnije rezultate.

“Srećan sam što sam se vratio na Tur posle nekog vremena. Svi znaju koliko je ovaj grad važan za mene, mada je istina da na ovom turniru nije bilo mnogo pozitivnih stvari. Ponosan sam na sve što sam postigao i što sam i dalje tu u 2022. godini, to znači da sam mnogo stvari uradio kako treba u životu – zadržao strast i ljubav prema igri, duh borbe svakog dana.”, rekao je Nadal.

Posebno je istakao da nema ambicije za borbu oko prvog mesta na svetskoj listi tenisera.

“Razumem da je to za vas interesantna tema, ali ja se ne borim da budem broj jedan. Borim se da i dalje budem konkurentan na svakom turniru. To već dugo govorim. U prošlosti sam se borio za broj jedan, ostvario sam taj cilj nekoliko puta, počev od 2008. godine. Sada sam u fazi karijere kada mi to nije prioritet, ne osećam pritisak tim povodom.”

Govoreći o pripremljenosti za nastup na turniru istakao je da očekuje da je maksimalno spreman, ali istakao i specifičnu situaciju u kojoj se nalazi jer je nedavno postao otac.

“Drugačiji je osećaj. Uvek mi je bilo teško da odem od kuće, ali interesantno je kako čak i posle samo dve-tri nedelje, sin već počinje da mi nedostaje. Novo iskustvo, sve promene su teške i moramo da im se prilagodimo, ali barem imamo video pozive kada god želimo. A za fizički spremnost, videćemokako je kada se uđe u takmičenje. Moje telo je starije, i tada je teže znati kakvo je tačno stanje kada ne igraš neko vreme, nego kada igraš turnire u nizu. Imao sam ove godine i neverovatne rezultate i povrede, videćemo šta će sada biti – nadam se da sam spreman”, zaključio je Nadal.

Rafael Nadal je bio slobodan u prvom kolu, a u drugom će se večeras nadmetati sa Tomijem Polom.