in

“Ne bih ga pobedio ni da igram na 100 posto”

“Ne bih ga pobedio ni da igram na 100 posto”

Peruanski teniser Huan Pablo Variljas kaže da ne bi mogao da pobedi Novaka Đokovića ni u svom najboljem izdanju.

Variljas je u nedelju poražen od srpskog igrača sa 6:3, 6:2 i 6:2 u danima nakon što je u po pet setova izbacivao Roberta Bautistu Aguta i Huberta Hurkača. Sa Novakom jednostavno nije mogao, o čemu je pričao posle meča.

„Ovo je bilo sjajnih deset dana u Parizu, želeo sam svakog dana da igram“, počeo je priču uzbuđeni Peruanac, prvi koji je na Rolan Garosu stigao ovako daleko od igrača iz svoje zemlje još od 1994. godine.

Na putu dotle je pobedio i kineskog igrača Šanga u prvom kolu, odakle je sve krenulo uzlaznom putanjom.

„Igrao sam zaista intenzivne, duge mečeve. Bio sam na nivou na kojem sam želeo da budem. Danas je bilo teško. Teški uslovi, previše vetrovito. Nisam se osećao sveže kao prethodnih dana. Bez obzira da li sam na 100 odsto, fizički 100 posto, od ovakvog Novaka bih izgubio. Ne znam. Bila je ovo sjajna nedelja za mene“, rekao je Variljas, dok je Đoković posle meča istakao da je zadovoljan jer je igrao na veoma visokom nivou.

Srbin je prvi set počeo sa 4:0, u drugom je isto na početku napravio brejk, što je posle 1:1, uspeo da uradi i u trećem. Doduše, u nekim situacijama je dobrim potezima i Variljas uspeo da ugrozi servis protivnika.

„Bio je čvrst sa osnovne linije, igrao je blizu linije, imao visoke procente prvog servisa. Ja nisam mogao to. Nisam mogao da se branim kao prethodnih dana. Bio je veoma precizan na brejk loptama. Mislim da sam možda šansu da budem u igri imao samo u prvom setu, u svemu ostalom on je bio bolji“, priča Variljas.

Nije uspevao da ostane u poenima jer nije imao rezervni plan, osim onog da udara lopticu jako, pa ako prođe – prošla. Osim toga, napominje da je Novak uvek vrebao priliku da napadne, čak i kada bi se branio.

„Njegova sposobnost da bude uvek na lopti, na nogama, da se brani. Agresivan je čak i kada je u odbrani. Na jednoj loptici sam agresivan, a onda jednom loptom okrene kao novčić i onda moram da se branim. Sposoban je da šalje duboke lopte, menja ritam sa visokim loptama i onda krene napred. Stvarno je kompletan igrač“, priznao je Peruanac.

BONUS VIDEO: Đoković besni na svoj tim u boksu u Rimu