in

Najbolji srpski teniser želi ITALIJANSKI PASOŠ!

Najbolji srpski teniser želi ITALIJANSKI PASOŠ!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Novak Đoković igra danas meč četvrtfinala Mastersa u Parizu protiv Lorenca Musetija, a pred taj meč srpski teniser je imao zakazano druženje sa novinarima.

Srpski teniser je izjavio da je izuzetno motivisan pred početak današnjeg meča, protiv tenisera koji je bio veoma blizu šokantne pobede protiv Novaka na prošlogodišnjem Rolan Garosu, pošto je imao vođstvo od 2:0 u setovima.

  Museti je značajno napredovao od igrača čija omiljena podloga je šljaka do osvajača svog prvog turnira na tvrdoj podlozi u Napulju pre nekoliko dana. Ove nedelje je pobedio neke veoma renomirane igrače iz vrha svetskog tenisa, i mislim da je sada svestan svih zahteva koje turneja stavlja pred igrače. Današnji igrači teže tome da budu kompletni, konkurentni na svim podlogama i po meni je njegova igra među najlepšim na turu. U narednom meču će biti rasterećen, što mi ukazuje na to da ćemo odigrati lep meč, za koji nameravam da se veoma dobro spremim – izjavio je Đoković.

Foto: Tanjug/AP

Đoković i Museti posle spektakla na Rolan Garosu

Zatim je usledila izjava koja bi mogla da uplaši mnoge, iako se čini da ju je Novak rekao kroz šalu.

 O taktici za taj meč ne bih previše da govorim. Vi dobro znate da sam već dugo okružen Italijanima u mom timu, pa ako imate neku “vezu” da i ja postanem Italijan, javite – poručio je Đoković.

Za kraj, Đoković je još jednom u superlativima govorio o svom sledećem protivniku.

– Lorenco je važna pojava ne samo za italijanski, već i svetski tenis; odličan momak, finog karaktera, koji ume da uživa na terenu. Kada ga krene, divno ga je gledati i njegov repertoar je uistinu veoma širok. Ali, mislim da dobro poznajem njegovu igru iz naša dva prethodna meča, i siguran sam da ću biti spreman da odgovorim na nju – zaključio je srpski igrač.

Đoković i Museti igraju danas meč četvrtfinala, a susret neće početi pre zakazanih 19:30. U ostalim duelima se sastaju Tijafo i Ože-Alijasim, Alkaras i Rune, a večerašnji program zaključuju Cicicpas i Pol.