in

Nadal otkrio detalje o privatnom odnosu sa Federerom

Nadalu teško pao oproštaj.

Foto: Nova.rs, Shutterstock

Rafael Nadal imao je čast da budeo deo dubla sa Rodžerom Federerom u njegovom poslednjem meču u karijeri. Iako je rezultat bio u drugom planu, Nadalu je teško palo što nije pomogao da se Federer oprosti pobedom.

Bio je Nadal emotivan i plakao kao kiša posle meča, aposle je na konferenciji objasnio kako se osećao.

„Teško je objasniti emocije kroz koje sam prošao. Prvih nekoliko servisa mi je bilo veoma teško, malo sam se tresao, bio je težak dan, na kraju je postao veoma emotivan. Za mene je sjajno da budem deo ovakvog trenutka u ovom sportu, toliko godina smo delili toliko stvari u ovom sportu. Bio sam emotivan, da vidim čitavu porodicu, sve ljude, plakao sam, ali je bilo neverovatno“, rekao je Nadal.

Nije mogao da izzdvoji samo jedan trenutak.

„Ceo paket, ne mogu da izdvojim jedan momenat, od kada sam došao juče ujutru sve je vilo posebno“, poručio je Španac.

On s epotom osvrnuo na svoj odnos sa Federerom.

„Federer je sve rekao, bilo je ovo veoma dugo i pozitivno putovanje. Došao sam na ATP tur, a kada sam postao bolji igrač on je uvek bio igrač kog treba pobediti. Mnogo poštujemo jedan drugog, ali je istina da taj privatni odnos traje. Mislim da razumemo da na kraju imamo mnogo sličnih stvari, sličan nam je pristup životu, nas stil na terenu je potpuno suprotan, ali u privatnom životu smo veoma slični. Zato i možemo da verujemo jedan drugom i da pričamo dosta, da budemo slobodni i otvoreni, za mene je veoma lepo da imam nekog kao što je Rodžer. Veoma sam ponosan što sam bio deo njegove karijere, ali sam srećan da smo završili karijeru kao prijatelji“, rekao je Nadal.

Sponzor Lejver kupa na nova.rs je Erste banka

BONUS VIDEO „Rasprava“ Novaka i Federera

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram