in

Nadal objašnjavao fijasko, pa se jednom rečenicom poklonio supruzi

Nadal objašnjavao fijasko, pa se jednom rečenicom poklonio supruzi

Dugo se nije desilo Rafaelu Nadalu da već na startu turnira bude počišćen.

Tomi Pol je napravio najveću senzaciju turnira jer je sa 3:6, 7:6(4), 6:1 izbacio Nadala već u šesnaestini finala mastersa u Parizu.

Nakon susreta je Nadal bio neraspoložen, što i ne čudi.

Posebnu pažnju je posvetio porodici i sinu Rafealu.

„Uvek je teško napustiti dom. Iskreno, samo što je ovoga puta drugačija situacija nego inače. Postao sam otac i od tada se sve promenilo. Prilično je zanimljivo da čak i posle tri nedelje kako smo dobili sina, sa kojim ne možete da komunicirate jer je jako mali, on očinje da vam nedostaje. To je novo životno iskustvo. Sve promene su teške u ovom životu i jednostavno morate da se prilagodite. Svaka promena je teška, a meni je možda i prvi put teško da se prilagodim. Moram da budem fleksibilniji. Ovo iskustvo je jedinstveno u poređenju sa svim prethodnim koja sam imao“, izjavio je Nadal.

Trenutno drugi teniser planete se našao u novoj ulozi oca. Ipak, ulogu supruga je već odlično naučio, a jednom rečenicom se poklonio supruzi Ćiski Mariji Pereljo.

„Život onih koji putuju je manje težak od života ljudi koji ostaju kod kuće sa bebom. Živimo u vreme moderne tehnologije koja nam dozvoljava da putem video poziva komuniciramo sa najmilijima. Dok budem na putu viđaću suprugu i sina putem video-poziva“, objasnio je Španac.

Foto: Tanjug / AP Photo/Michel Euler

Poručio je i da je Tomi Pol i te kako zaslužio da slavi.

„Ovakve stvari se ponekad dešavaju, ali u redu je. Igrao je agresivno, imao zaista dobre udarce. Držao sam meč pod kontrolom u drugom setu, imao sam set i brejk, ali sam tada odigrao jedan vrlo loš gem. Ne zaslužujem pobedu posle tako loše igre. Ipak, bilo je dobro s obzirom da mi je ovo biti prvi meč posle duže vremena. Na ovakvoj podlozi ne smete da pravite greške kad servirate“, priznao je teniser sa Majorke.

Najavio je da planira da igra u Torinu od 14. do 20. novembra.

„Ukoliko se ništa bitno ne dogodi, verujem da ću biti u Torinu. Nisam mnogo igrao ove godine, nisam imao kontinuitet igranja i potrebni su mečevi na Turu. Nemam šta da izgubim posle dobre godine. Teško je zamisliti da na ATP finale dođem u dobroj formi, dodovljno dobroj da se osvoji ovakav turnir. Nikada ga nisam osvojio u karijeri. Da biste igrali protiv najboljih na svetu morate od prvog dana da budete u dobrom ritmu, a to se meni neće dogoditi. Jedino što mogu je da tamo stignem ranije, treniram i dam sve od sebe. Nadam se da će nivo tenisa biti dobar i da će telo izdržati“, zaključio je Nadal.

Foto: EPA/AURELIEN MEUNIER

BONUS VIDEO Rafael Nadal ispao sa turnira u Parizu