in

MUP Srbije brzo reagovao, pokrenut disciplinski postupak protiv Kineza

MUP Srbije brzo reagovao, pokrenut disciplinski postupak protiv Kineza

U teniskom savezu napominju da pored postupka od strane tužilaštva, i savez je pokrenuo postupak, a po donošenju odluke će obavestiti Teniski savez Evrope i Međunarodnu tenisku federaciju. Kinez V.L. je uhapšen, a na saslušanju je priznao krivicu.

Saopštenje Teniskog saveza Srbije prenosimo u celosti:

“Teniski savez Srbije se zahvaljuje MUP Republike Srbije na brzom i efikasnom postupanju vezano za nemili događaj koji se desio na teniskim terenima u Beogradu.
 
Od trenutka saznanja za ovaj incident u petak veče i prijave policiji u subotu ujutru Teniski savez je aktivno uključen u ceo slučaj. 
 
Pored pokrenutog postupka od strane tužilaštva Republike Srbije, Teniski savez Srbije će takođe pokrenuti disciplinski postupak prema V.L. (50).

Po donošenju disciplinske odluke o istoj ćemo obavestiti i Teniski savez Evrope kao i Međunarodnu tenisku Federaciju, što spada u standardnu proceduru.
 
Teniski savez Srbije ima nultu toleranciju na sve oblike nasilničkog ponašanja. To je nešto što svi zajedno moramo da sprečimo ne samo na teniskim terenima i sportskim objektima već u društvu generalno. 
S toga apelujemo na sve subjekte u tenisu da ovakvu vrstu ponašanja uvek prijave ako imaju saznanja da se desila, a mi ćemo preduzeti sve korake i mere, kao i ovom slučaju. 
 
Klubovi, treneri, roditelji, igrači i Teniski savez Srbije su na zajedničkom zadatku ne samo postizanja sportskih rezultata nego i stvaranju zdravih osoba i zato je potrebno da poštujemo jedni druge, mnogo truda, rada i emocija koje svi ulažemo u sport koji volimo.
 
Veoma važan segment procesa je i podrška pre svega za naše igrače ne samo kada postižu dobre rezultate, na koje smo izuzetno ponosni nego i u trenucima kriza i poraza koji su sastavni deo svakog sporta. 
 
Svima nam je primarni zadatak da od ovih mladih ljudi izgradimo zdrave ljude koje će ceniti ono što su sami uložili u sebe i tenis, kao i trud osoba koje su bile sa njima na ovom lepom putu kroz sport, i da će to svoje iskustvo preneti novim generacijama mladih tenisera.
 
Moramo ostati ujedinjeni i zajedno raditi za dobrobit svih.”