in

Đoković savladao Alisa, sa Šapovalovim za polufinale Adelajda

Đoković savladao Alisa, sa Šapovalovim za polufinale Adelajda

Nakon bezmalo dva sata igre u Adelajdu Novak Đokoivć je stigao do četvrtifanala savladavši Kventina Alisa maksimalnim rezultatom 2:0.

Alis je bolje počeo meč, već na prvom Đokovićevom servisu Francuz je napravio brejk i na statu duela imao je prednost od tri gema 0:3.

U nastavku prvog seta Đoković je poboljšao igru što je rezultiralo osvajanjem prvog gema na meču. Alis je nastavio sa dobrim ritmom i trijumfovao je u gemovima na svoj servis.

Đoković je napravio brejk u devetom gemu prvog seta i osvojio naredni na svoj servis. U dva gema srpski teniser nije izgubio nijedan poen, te je rezultat bio 5:5.

U taj-brejku Đoković je na početku tri puta bio bolji na servis protivnika i napravio seriju od pet poena za konačnih 7:6 (7:3) u prvom setu.

Tokom drugog seta viđena je velika borba, oba tenisera su osvjala gemove na svoj servis i nije bilo velikih grešaka.

Na kraju, u drugom taj-brejku Novak je u odlučujućem momentu bio bolji i oduzeo poen protivniku na njegov servis što mu je doneo meč loptu 7:6 (7:5).

U četvrtfinalu Đoković igra protiv Kanađanina Denisa Šapovalova, koji je savladao Safijulina, meč je na programu 6. januara.