in

Đoković progovorio o svojoj VELIKOJ TAJNI!

Đoković progovorio o svojoj VELIKOJ TAJNI!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Novak Đoković, najbolji srpski teniser, igra večeras meč četvrtfinala Mastersa u Parizu protiv Lorenca Musetija. Takođe, tokom svog boravka u glavnom gradu Francuske, Novak je dao i intervju za “TennisTv”.

Intervju se dotakao brojnih stvari, a jedna od njih se tiče i kapoere, kojom se Srbin bavio na svom odmoru u Crnoj Gori.

– Bilo je interesantno. Ne koristim to kao svoju dnevnu rutinu ili regularni trening, ali volim da učim nove stvari. Kako iz profesionalnih, tako i iz privatnih razloga. Uvek sam želeo da naučim kako da se bijem – izjavio je osvajač 21. Grend slem titule.

Foto: Tanjug/AP

Đoković na turniru u Parizu

Takođe, Đoković je dodao da se nikada nije tukao kao mali, ali da jako voli MMA.

 – Nisam imao te ulične tuče kada sam bio mlađi, ali sam želeo da malo profesionalnije to naučim. Volim MMA, ali i taj deo kada se pleše uz muziku. To je kapoera, miks svega. Istorija kapoere je zanimljiva takođe. Kako je rođena na ulici, u favelama Brazila. Tačnije, kada su afrički robovi došli u Brazil.

Ipak, stečeno znanje iz kapoere neće primenjivati na terenu.

 Interesantno je, nije nešto što ću koristiti na teniskom terenu, ali mislim da je sve novo što naučiš sa pokretom, pogotovo za mene, je uvek sjajno.

Pohod na novu titulu u Parizu, Novak nastavlja večeras, kada će se od 19:30 sastati sa Italijanom Musetijem, a srpski teniser je slavio u oba dosadašnja duela protiv mladog Italijana.