in

Danilovićeva spasila meč loptu i izborila četvrtfinale Lozane

Meč je trajao 125 minuta. Ruskinja je napravila brejk na startu prvog seta, a onda je Danilovićeva uzvratila ribrejkom. Igralo se potom gem za gem, a srpska teniserka je napravila novi brejk u osmom gemu. Danilovićeva je na svoj servis potom stigla do 1:0 u setovima.

Ruskinja je u drugom setu povela 4:1, ali je Danilovićeva uspela da smanji na 4:3. Međutim, srpska teniserka je napravila seriju grešaka u finišu seta, koji je na kraju pripao Kalinskaji rezultatom 6:3.

Velika borba viđena je u trećem setu. Ruska teniserka je povela 4:1, a onda je pri vođstvu 5:4 servirala za pobedu. Danilovićeva je u desetom gemu spasla meč loptu, a onda je napravila brejk. Naša teniserka je zatim na svoj servis povela 6:5, a onda je iskoristila treću meč loptu i zasluženo je stigla do pobede.

Lokalni mediji navode da su teniserke tokom meča imale problema sa bukom koja je dolazila iz restorana pored terena. Ruskinja se čak u jednom trenutku rasplakala, dok se Danilovićeva obratila gostima iz restorana i zamolila ih da budu tiši.

Danilovićeva će u četvrtfinalu igrati sa domaćom teniserkom Simonom Valtert, koja je pobedila Kristinu Buksu iz Španije 6:1, 5:7, 6:4.

Srpska teniserka je trenutno na 124. mestu VTA liste, dok je Valtert 154. teniserka sveta.

Turnir u Lozani igra se za nagradni fond od 241.750 dolara.