in

Alkaraz poslao moćnu poruku o kojoj bruji planeta

Alkaraz poslao moćnu poruku o kojoj bruji planeta

Veliki prepoznaju velike.

Karlos Alkaraz je savladao Danila Medvedeva sa 6:3, 6:2 u finalu mastersa u Indijan Velsu i tako izborio povratak na prvo mesto ATP liste.

Ipak, deluje poprilično nesrećno za sve ljubitelje tenisa što nemaju priliku da gledaju duele dva igrača koji se bore za prvo mesto na planeti. Po pravilu igraju na različitim turnirima i ne sreću se na onima koje igraju. Sve to bi moglo da se promeni tokom evropske sezone na šljaci, ali do tada ostaje malo gorčine u borbi za prvo mesto ATP liste jer nemaju svi podjednake prilike.

Alkaraz je posle osvajanja titule poslao poruku koja je odjeknula planetom.

„Sjajan je osećaj biti broj 1, za mene je to opet ostvarenje sna. Biti ispred velikih igrača poput Novaka za mene je neverovatno osećanje. Novak je jedan od najboljih na svetu, to je očigledno. Uvek kažem da moraš da pobediš najbolje ukoliko želiš da budeš najbolji. Zaista sam želeo da igram protiv Novaka opet. Nedostaje nam na Turu i nadam se da će se brzo vratiti“, poručio je Alkaraz.

Prvi meč bi mogli da odigraju već na turniru u Monte Karlu, ali verovatno ne pre samog finala. Masters u Monaku je na programu od 8. do 16. aprila.

BONUS VIDEO Nestvaran poen Đokovića i Medvedeva