in

Srbija nadigrala Sloveniju u Celju, veliki korak ka Svetskom prvenstvu

Neizvesnost je trajala do finiša prvog dela, tada su naši stegli odbranu, a u napadu nastavili da pogađaju i stekli veliku prednost. Nastavili su u istom ritmu i održavali razliku koja je sredinom drugog dela bila i plus sedam. Slovenci su u poslednjih deset minuta uspeli da ublaže poraz. Na kraju rukometaši Srbije za revanš u Kragujevcu imaju plus od tri gola.

Neizvestan meč od samog starta. U igri gol za gol naši rukometaši su se bolje snašli. Vodila je naša selekcija u nekoliko navrata sa dva razlike. Domaćin im nije dozvoljavao da se odlepe uspevao je da izjednači, a u jednom momentu i da preokrene rezultat.

Naši su brzo vratili prednost a u 27. minutu su prvi put stigli do tri gola prednosti. Finiš je prvog poluvremena pripao je našoj selekciji. Vezali su nekoliko dobrih odbrana iz kojih su proistekle kontre Srbija je povela sa pet golova razlike – 20:15.

Naši rukometaši nisu iskoristili poslednji napad, tačnije Slovenci su presekli i u kontri zaradili i iskoristili sedmerac. Na kraju prvog poluvremena bilo je 20:16 za našu selekciju.

Posle pet minuta igre u drugom poluvremenu naši reprezentativci su po prvi put stigli do šest golova prednosti – 23:17. Sjanom odbranom čuvali smo veliku prednost. U 42 minutu Srbija je stigla do plus sedam – 26:19.

Slovenci su zapretili i u 50. minutu prilaze na minus četiri – 28:24. Naši su odgovorili sa dva vezana gola i ponovo otišli na plus šest. U poslednjih pet minuta ušlo se pri vođstvu naše selekcije od 31:26.

Protivnik uspeva da ublaži poraz, do kraja meča prilaze na minus tri – 34:31.

Najefikasniji u našoj ekipi bio je Đorđić sa osam golova, Kukić je postigao šest, a Marsenić četiri. Kod Slovenaca, Bombac je postigao osam golova, a Janc i Mackovšek po sedam.

Revanš, koji će odlučiti koja će selekcija na Svetsko prvenstvo, igra se u subotu u Kragujevcu od 18.00. Prenos je na RTS-u.