in

Rukometašice Srbije protiv Švedske na startu Evropskog prvenstva

Rukometašice Srbije protiv Švedske na startu Evropskog prvenstva

Izabranice selektora Uroša Bregara su sa Švedskom imale priliku da odgiraju dva susreta u kvalifikacijama za takmičenje koje predstoji.

Prvo su pobedile na domaćem terenu u Zrenjaninu, a kasnije su poražene u Švedskoj. 

Selektor ženske rukometne reprezentacije Uroš Bregar izjavio je danas u Celju da njegova ekipa mora da zaustavi brzu igru rukometašica Švedske.

“Švedska je predstavnik skadinavskog rukometa, što znači da igraju jaku odbranu. Oni žive od lakih golova i igraju kroz tranziciju. Mi moramo da zaustavimo njihovu bekovsku liniju, igraju na brzinu jer nemaju nikoga ko šutira iz udaljenosti. Ako zaustavimo njihov protok lopte i igru dva na dva, možemo da se nadamo uspehu”, izjavio je selektor Srbije. 

Utakmica Srbija – Švedska je programu je u petak, 4. novembra u 20:30 časova uz direktan prenos na RTS 2. 

Desni bek reprezentacije Srbije Anđela Janjušević je naglasila da ih očekuje težak meč sa skandinavskom ekipom.

“Imale smo dosta vremena da se pripremimo, sa njima smo igrali dve pripremne utakmice. Bitno je što smo jednom pobedile, jer smo pokazale da možemo da igramo sa njima. Ako budemo dobro igrali u duelima, neće biti problema. Utakmica traje 60 minuta i važno je da budemo skoncentrisane od početka do kraja. Od nas zavisi kako ćemo otvoriti prvenstvo jer znamo koliko je važna ta prva utakmica”, izjavila je Anđela Janjušević.

Srbija će na Evropskom prvenstvu, čiji su domaćini Slovenija, Sverna Makedonija i Crna Gora, igrati u Grupi B u Celju sa Danskom, Švedskom i Slovenijom.

Nakon utakmice protiv Švedske, sledi okršaj sa Danskom u nedelju, 6. novembra u 20:30, dok je susret sa Slovenijom zakazan za utorak, 8. novembar od 18:30 časova.