in

Ako želiš da budeš najbolji moraš se sa takvima nadmetati

Ako želiš da budeš najbolji moraš se sa takvima nadmetati

Rukometaši Srbije trenutno se nalaze u Staroj Pazovi gde se pripremaju za Svetsko prvenstvo u Poljskoj i Švedskoj.

“Sve je savršeno ovde. Pre dve godine ovde je sve počelo kada smo igrali dva meča protiv Francuske. To su lepe uspomene i svaki put kad smo ovde, osećamo se kao kod kuće. Ambijent je uvek fantastičan, čak i prošle godine kada situacija nije bila idealna”, izjavio je Đerona.

Nakon priprema rukometaši putuju za Švedsku gde ih očekuju dve prijateljske utakmice sa domaćom selekcijom.

“Svesni smo da igramo protiv prvaka Evrope, biće to sigurno teške utakmice, ali smo uvereni da je za tim najbolje da se pripremamo na taj način. Kada želiš da budeš najbolji moraš odmeravati snage sa najboljima. Te utakmice će nam dati priliku da testiramo i definišemo planove za grupnu fazu Svetskog prvenstva. Putujemo najpre za Švedsku, potom se vraćamo za Poljsku i cilj je da se ponovo vratimo u Švedsku”, istakao je selekor reprezentacije.

Španski stručnjak je dodao da se nada da će se niz uspešnih rezultata iz ve godine nastaviti i u sledećoj.

“Svi se bavimo sportom da bismo osvajali medalje. Sjajno je što smo osvojili dve bronze u muškoj konkurenciji i jednu u ženskoj u 2022. godini, kako za rukomet, tako i za Srbiju i njen narod. Nadam se da će pozitivno uticati i na domaću ligu i klubove, jer dobri rezultati uvek donose dobre promene. Veruje da će ove medalje dati priliku da rukomet i rukometaši budu vidljiviji svima koji žele da investiraju u sport, da vide potencijal u našem sportu i da pomognu da rezultati i uslovi u budućnosti budu još bolji. Od letos kada smo osvojili treće mesto na Mediteranskim igrama i Evropskom prvenstvu za juniore, dobio sam veliki broj poziva od trenera širom sveta koji se sada interesuju za srpske igrače. Ako reprezentacije imaju uspeha, verujem da će to pozitivno uticati na celokupni srpski rukomet”, zaključio je Đerona.

Reprezentacija Srbije utakmice grupne faze igra u Katovicama sa selekcijama Alžira, Nemačke i Katara.