in

Srpski mladi rvači sa Balkanijade doneli 17 medalja

Srpski mladi rvači sa Balkanijade doneli 17 medalja

Posle istorijskog uspeha na Svetskom šampionatu za seniore u Beogradu, gde je osvojeno pet medalja, kontinuitet osvajanja odličja na međunarodnim takmičenjima nastavljen je i u mlađim reprezentativnim kategorijama.

Zlatne medalje u kadetskoj konkurenciji osvojili su Ivana Gajić i Maša Perović u ženskoj, odnosno Stevan Kojić, Branko Ðukić i Antal Vamoš u muškoj konkurenciji.

Srebrnu medalju osvojio je Marko Supić, dok su se bronzom okitili Dušan Stokić, Uroš Kojić, Lazar Dedić, Uljheji Balaž, Dejan Berkec i Milan Vukobratović.

U ženskoj konkurenciji bronze su osvojile još Milica Sekulović, Jana Petrović, Evelin Uljhei i Emilija Jakovljević. Ženskoj reprezentaciji Srbije pripalo je i bronzano odličje u ekipnoj konkurenciji na šampionatu Balkana.

“Naša zemlja treba da bude ponosna na ugled i kvalitet koje srpsko rvanje pokazuje na svim velikim takmičenjima i to u svim uzrasnim kategorijama i selekcijama”, rekao je Dalibor Perović, predsednik Rvačkog saveza Beograda i trener ženske rvačke reprezentacije.

Perović je istakao da srpsko rvanje postavlja visoke standarde.

“Kada se naprave ovakvi uspesi na kadetskom takmičenju, svi su dodatno motivisani da nastave sa napornim radom i postižu još bolje rezultate. U rvanju je specifično upravo to što se sa svakog takmičenja rvači vrate motivisani da pomeraju svoje granice i pokažu koliko mogu. Sa takvim pristupom i odličnom strategijom rada gradimo nove šampione. Srpsko rvanje zaista postavlja izuzetno visoke standarde, a srce nam je puno kada vidimo da je sve više mladih zainteresovano da se da počne da trenira u ovaj sport koji pruža potpunu psihofizičku izgradnju i da se rvanje vraća u sale u svom punom sjaju”, zaključio je Perović.