in

Rvači Radničkog pobednici Kupa Srbije

Ovosezonski rvački Kup Srbije bio je izuzetno kvalitetan, konkurencija je bila žestoka, a učestvovao je 101 rvač iz 17 klubova.

O kontinurianim uspesima Radničkog u poslednje vreme najbolje svedoči podatak da je ovo bio šesti trofej u ekipnoj konkurenciji od 2020. godine.

“Izuzetno sam zadovoljan rezultatom i onim što smo prikazali na ovom takmičenju.” Rekao je Stanko Bogdan, trener rvača Radničkog i dodaje:

“Najveće zasluge za ovaj uspeh pripadaju reprezentativcima iz naših redova. Žarko Dickov i Aleksa Ilić su osvojili prva mesta, dok je Branko Kovačević, bronzani sa svetskog i evropskog šampionata do 23 godine, zauzeo treću poziciju. Kovačević je imao otežavajuću okolnost, jer je još u kvalifikacijama praktično imao finale pre finala, s obzirom da mu je rival bio nekadašnji svetski prvak Viktor Nemeš. Takođe, zbog bakterijske infekcije nije bio potpuno spreman, ali je dao sve od sebe. Odličan rezultat ostvarili su Dragan Dešić i Strahinja Despić koji su bili drugi. Zabeležili smo i tri plasmana od petog do 10. mesta i zasluženo smo trijumfovali.”, istakao je Bogdan.

Posle velikog uspeha u Radničkom nema prevelikog slavlja, već se okreću novim izazovima.

“Predstoji nam pojedinačno prvenstvo države koje se održava 21. maja, a vredno se pripremamo i za domaći juniorski šampionat koji je na programu 8. juna. Imamo zaista darovitu generaciju mladih rvača u koje mnogo ulažemo i od kojih dosta očekujemo. I dalje ćemo naš rad maksimalno fokusirati na pravljenju što većeg broja reprezentativaca koji bi u narednom periodu trebali da donesu nove uspehe srpskom rvanju.”, konstatovao je Bogdan.

Sportski direktor rvačkog kluba Radnički Mladen Kecman naglašava da je trijumf u Kupu Srbije plod izvanrednog timskog i sistematskog rada, ali i značajne podrške koju Radnički ima.

“Želim da se zahvalim gradskoj sekretarki za sport Dragani Pešić Belojević kao i predsedniku gradske opštine Zvezdara Vladanu Jeremiću na izvanrednoj podršci. Veliki doprinos daje predsednik kluba Dragan Šebulov, a pomoć imamo i od strane Rvačkog saveza Srbije kome takođe dugujem zahvalnost. Sve čestitke zaslužuju treneri u klubu Stanko Bogdan, Slobodan Ilić i Miloš Marković kao i naši rvači i članovi Upravnog odbora bez čije pomoći ne bih mogao da na ovom nivou vodim klub i da ostvarujemo ovako dobre rezultate.”,zaključio je Kecman.