in

Penjačica Staša Gejo počinje novu sezonu

Staša Gejo je najuspešnija srpska takmičarka u sportskom penjanju, a prošlu sezonu završila je sa dve svetske medalje i tako ponovila svoj najveći uspeh u karijeri sa trećim mestom na svetu.

Staša je prošle godine četvrti put proglašena za najboljeg sportistu Niša, a malo je nedostajalo da se domogne i Olimpijskih igara u Tokiju, gde je sportsko penjanje po prvi put bilo deo olimpijske porodice sportova,ali je to propustila zbog povrede ukrštenog ligamenta kolena.

Sada se uspešno oporavila i ima velike ambicije u narednom periodu, a istakla je da joj je glavni cilj učešće na igrama u Parizu.

„Glavni cilj mi je da budem spremna za Olimpijske igre u Parizu. Sada se vraćam na ‘lead’ disciplinu, koja mi je bila glavna kada sam bila mlađa. Zaista sam uzbuđena zbog onoga što dolazi”, rekla je Staša.

Na kratko se osvrnula i na period oporavka istakavši da nije bilo nimalo lako.

„Bol može da vas probudi na načine koje nikada niste iskusili u normalnom životu. Tera vas da se borite, kao da pokušavate da preživite. Osećala sam ogroman bol koji nije prolazio, što mi je donosilo i vrtoglavice, ali mi je povećavalo i adrenalin – osećala sam da moram da se vratim, zato mi je i um bio oštriji”, rekla je 24-godišnja Gejo.