in

NAJBOLJA MEĐU NAJBOLJIMA! Tijana Bošković posetila mlade na EP u odbojci!

NAJBOLJA MEĐU NAJBOLJIMA! Tijana Bošković posetila mlade na EP u odbojci!

Foto: Beogradske asocijacija za školski sport

Uz njih na tribinama je bilo oko 1.000 dece iz ovog grada ali i Istočnog Sarajeva. Nju je sa svojim timom sačekala sportska direktorka ESSF Gorica Bilak Moconja.

Tako je posle legende muške odbojke Željka Tanaskovića, koji je bio na otvaranju, sa klincima danas bila i najbolja aktivna odbojkašica sveta.

– Srce mi je puno kad vidim ovako veliki broj đaka sportista. Nadam se da ćemo opet imati priliku da se vidimo u našoj Republici Srpskoj. Sigurna sam da su ovih dana stekli veliki broj prijatelja i uživali u gostoprimstvu u Hercegovini – istakla je Tijana, koja se u dvorani Grada sunca zadržala preko sat vremena.

Foto: Beogradske asocijacija za školski sport

 

Na skupu je bio i odbojkaški trener Zoran Vidaković. On se osvrnuo na početke Tijane Bošković u odbojci u rodnoj Bileći.

– Odmah kada je počela sa odbojkom, videlo se da je ona veliki talenat, ali da ima i iks faktor koji je bitan da bi se bilo na ovom mestu. A pomenuo bi i da je njena sestra Dajana, takođe postala vrhunska odbojkašica – poručio je Vidaković.

EP u odbojci je prvo u istoriji ovakvog tipa. Srbija će se i u ženskoj i muškoj konkurenciji boriti za medalje. Evropska federacija za školski sport u junu u Skoplju organizuje Evropsko prvenstvo u košarci.

Našu zemlju će predstavljati učenici Sportsko informatičke gimnazije Prestiž. Promoter takmičenja je Pero Antić, nekadašnji as NBA i KK Crvene zvezde Meridianbet.