in

Milenko Sebić u finalu trostava na Svetskom kupu u Riju

Sebić je u današnjim kvalifikacijama zauzeo osmo mesto u konkurenciji strelaca koji su se borili za finale. U ukupnom zvaničnom plasmanu osvajač olimpijske bronze je deseti, ali ispred njega su bila i dvojica takmičara koji nisu bili u konkurenciji za plasman među osam najboljih, već su samo skupljali su poene za rang liste.

S obzirom da je broj prijavljenih strelaca manji od raspoloživog broja streljačkih mesta na velikom strelištu u Riju, nisu održane eliminacije, već su svi startovali u kvalifikacijama.

Borba za finale je bila vrlo izjednačena. Sebić je “ubio” 586 krugova, a isti rezultat postigli su i takmičari plasirani od 11. do 14. pozicije, između ostalih i naš Lazar Kovačević, koji je završio na 14.mestu.

Početkom aprila vraćeno je staro pravilo da se kada u trostavu dvojica ili više strelaca ostvare isti rezultat kao dodatni kriterijum gleda broj „unutrašnjih centara”. Sebić je u tome bio najuspešniji – pogodio je 35 centara i prošao u finale.

Visok plasman zabeležio je i naš treći predstavnik Milutin Stefanović. Pogodio je samo krug manje od Sebića i Kovačevića i zauzeo 16.poziciju.

U plasmanu strelaca koji su se borili za finale, Kovačević je bio 11, a Stefanović 13.

Najbolji rezultat u kvalifikacijama – 591 krug – postigao je Norvežanin Jon Herman Heg, koji je na OI u Tokiju osvojio četvrto mesto, tik iza Sebića.

Finale je na programu u petak, kada će u kvalifikacijama trostava za dame startovati Sanja Vukašinović, Andrea Arsović i Teodora Vukojević.