in

KOLAKOVIĆ ŽALI ZBOG NEUSPEHA! Dobro smo se “potukli” sa njima!

KOLAKOVIĆ ŽALI ZBOG NEUSPEHA! Dobro smo se “potukli” sa njima!

Foto: Starsport

Igor Kolaković

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije poražena je u trećoj utakmici u Anahajmu na turniru Lige nacija od selekcije Francuske 3:1 (20:25, 25:23, 25:20, 28:26) i znatno smanjila šanse za plasman na finalni turnir u Gdanjsku.

– Sa Francuzima je uvek teško. Igrali smo jako dobro u prvom setu i većinu drugog seta. Psihološki smo pali nakon sudijske odluke u drugom setu. U trećem setu smo zaostajali i uspeli da ih stignemo – rekao je selektor Srbije Igor Kolaković i dodao:

– Kao i na kraju četvrtog seta, došli su do izražaja neki njihovi kvaliteti. Ovo je možda naša najbolja partija, s obzirom na protivnika i na okolnosti. Vrlo značajna utakmica za nas, praktično za prolaz na finalni turnir. Mislim da smo se dobro “potukli” sa njima – istakao je Kolaković.

Ovaj meč bio je jubilaran za Marka Podraščanina, koji je oborio rekord Andrije Gerića, odigravši 332. utakmicu u nacionalnom timu.

Srpski reprezentativci se danas u poslednjem kolu sastaju sa Bugarskom, ali ni pobeda našoj selekciji ne garantuje plasman na F8.

Trenutno je Holandija na osmom mestu sa skorom 5-6 (17 bodova, igra još sa Slovenijom), Francuska je deveta sa učinkom 5-5 (15 bodova, igra još sa Amerikom i Nemačkom), a Srbija deseta sa 5-6 (13 bodova).