in

Fortin obukao žutu, Kalaba plavu majicu u Bijeljini

Najbrži je bio Fortini. Drugi na cilj u Bijeljini stigao je Marseli Boguslavski iz poljskog Mazovšea, a treći Bartoš Rudik iz ekipe Santik. Ravničarska etapa bila je vrlo brza, a biciklisti su u najveći grad Semberije stigli u velikoj grupi. U uzbudljivom finišu Fortin je bio najbolji i odsprintao konkurente praktično za pola točka.

“Etapa je bila jako interesantna i jako lepa, srećan sam što sam zabeležio pobedu i osvojio žutu majicu. To sve ne bi bilo moguće bez pomoći mog tima, odradili su jako dobar posao u poslednjih 500 metara i jako sam srećan zbog toga”, rekao je Fortin.

Odličan uspeh ostvario je Kalaba, Banjalučanin koji je pre dve godine osvojio crvenu majicu, sada je obukao plavu.

“Prvobitan plan je bio da idemo na brdski cilj jer znam teren unapred pa sam čekao prvi momenat da napadnem. Bilo je mnogo pokušaja, iskoristio sam priliku na nekih pet kilometara do cilja i praktično pobegao sam. Sledi najteža etapa koja ima mnogo brda i ukoliko “preživim” imam velike šanse ne samo za osvajanje plave, nego bih ostao u igri iza žutu majicu”, rekao je Kalaba.

Sjajan domaćin ponovo je bila Bijeljina. Dosta građana se okupilo oko staze i bodrilo bicikliste, pa je gradonačelnik Ljubiša Petrović bio prezadovoljan.

“Iskoristiću priliku da čestitam pobedniku etape, a u četvrtak se vidimo na startu nimalo lake treće etape. Naravno svim biciklistima želim da ponesu najbolje moguće uspomene iz našeg grada, a mi ćemo se potruditi da snažnije podržimo biciklizam i motivišemo mlade da se profilišu kao profesionalni biciklisti”, rekao je Petrović.

Direktor trke Vladimir Kuvalja rekao je da je etapa u Bijeljini premašila sva očekivanja.

“Stvarno sam presrećan zbog toga, kao i što je sve prošlo bezbedno tokom cele etape zbog čega dugujemo zahvalnost policijama Republike Srpske i Republike Srbije. Na samoj stazi viđena je fer i dobra borba, a dobili smo i novog nosioca žute majice”, rekao je Kuvalja.

Treća etapa biće vožena u četvrtak od Bijeljine do Vlasenice nekon čega karavan seli u Doboj gde je start četvrte etape do Prijedora. Veliko finale na rasporedu je 17. aprila na poslednjoj petoj etapi kada će biciklisti startovati u Derventi i krenuti ka Banjaluci preko Srpca, Gradiške i Laktaša.