in

Dejan Rambo Petković posetio srpske strelce u Rio de Žaneiru

Dan će pamtiti po lepom druženju jer ih je u hotelu posetio legendardni fudbaler Dejan Rambo Petković, počasni konzul Srbije u Rio de Žaneiru.

Nekadašnji as niškog Radničkog, Crvene zvezde, Reala, tokom dugogodišnje karijere u Brazilu igrao je za osam klubova, a sa Flamengom je osvojio titulu državnog prvaka.

Stekao je status zvezde u zemlji petostrukih svetskih prvaka. Petković je jedan od samo trojice Evropljana koji su postali članovi Kuće slavnih na čuvenom stadionu “Marakana” u Rio de Žaneiru. Osim njemu, ova počast je ukazana i Portugalcu Euzebiju i Nemcu Francu Bekenbaueru.

Po završetku aktivnog igranja fudbalom Petković je nastavio da živi u Brazilu, gde radi kao trener i sportski komentator.

Prilikom posete Petković je čestitao strelcima kako na rezultatima u Riju, gde je Zorana Arunović osvojila zlato vazdušnim pištoljem, tako i na prethodnim uspesima. Evropska šampionka vazdušnom puškom Teodora Vukojević, najmlađa članica tima, počasnom konzulu poklonila je dres streljačke reprezentacija Srbije.

Prijatno veče je, prenose strelci, proteklo u mnogobrojnim razgovorima, kako o sportskim, tako i o drugim temama, životu u Brazilu…

“Veoma nas je obradovalo kada je Dejan Petković najavio da će nas posetiti. Uvek se lepo osećamo kada se na putovanjima u inostranstvu sretnemo sa našim ljudima, koji odaju priznanje uspesima srpskih strelaca. Takva podrška nam znači. Hvala Dejanu Petkoviću, kao i otpravniku poslova Ambasade Srbije u Braziliji, Jeleni Blažević, s kojom smo bili u kontaktu pre dolaska u Rio de Žaneiro i ponudila nam je pomoć i tokom boravka u Brazilu”, kazao je šef stručnog štaba Dragan Donević podsetivši da je srpska reprezentacija i prethodnih godina imala podršku srpskih diplomata.

Srpski strelci učešće na Svetskom kupu nastavljaju u popodnevnim i večernjim časovima po srednjeevropskom vremenu, kada će biti održane kvalifikacije u gađanju malokalibarskom puškom iz trostava, u kojima će učestvovati Milenko Sebić, Milutin Stefanović i Lazar Kovačević.