Switch to the dark mode that's kinder on your eyes at night time.

Switch to the light mode that's kinder on your eyes at day time.

in

Čeka nas zanimljivo prvenstvo, zadovoljan sam dosadašnjim radom!

Foto: OK Crvena zvezda

Igor Žakić

Od početka avgusta odbojkaši Crvene zvezde rade u svojoj kući, a sada su već uši u fazu prijateljskih utakmica.

U principu sam zadovoljan dosadašnjim radom u pripremnom periodu. Prokletstvo svih trenera je da su uvek nezadovoljni, ali do sada je sve kako smo i zamišljali, što se tiče provera, treninga. Dobro se radi, nemamo razloga da se mnogo žalimo. Uglavnom povrede su nas zaobišle, imamo samo izostanke zbog povišene temperature, ništa strašno. Nekih većih nezgoda na sreću nemamo – rekao je Igor Žakić, trener seniorskog tima Crvene zvezde.

U minulom periodu ekipa je odigrala i nekoliko prijateljskih utakmica, a akcenat je pre svega bio na uigravanju ekipe.

Imali smo tri redovne i jednu sparing utakmicu, ali rezultat u tim duelima nije bio u prvom planu. Trudili smo se da vidimo na čemu bismo u igri morali još malo da radimo. U svakom slučaju veći deo onoga što radimo na treninzima pretvorili smo u delo, što me raduje. Igranje na rezultat ostavili smo za narednu  nedelju, gde će i pritisak te vrste biti veći.

Foto: OK Crvena zvezda

Odbojkaši Crvene zvezde

Finalna faza priprema pokazaće i gde se Crvena zvezda nalazi pred početak nove sezone, a provera će biti dovoljno da Žakić sklopi pobednički mozaik.

Za vikend nas očekuje turnir u Novom Sadu. Igramo protiv Novog Sada, a onda nas čeka duel protiv boljeg iz utakmice Vojvodina – Mladi radnik. Zatim ćemo učestvovati na mini turniru u Topoli. Igramo sa Suboticom, zatim čekamo boljeg iz duela Topola – Partizan. Verovatno će to biti poslednje provere pred početak sezone.

Ekipa je pretrpela značajne promene u odnosu na minulu sezonu. Došlo je dosta novih igrača, pa je logično potrebno i vreme da se i oni naviknu na zahteve, odnosno princip rada trenera Igora Žakića.

– Sve ide svojim tokom. Tačno, promenilo se dosta igrača, stigla nam je „nova krv“. Svi su željni dokazivanja. Što se tiče kohezije nije još na tom nivou, ali idemo polako, dečijim koracima. Sad nam je fokus da budemo energetski bolji, da delujemo kao ekipa i to je jedan od zadataka na utakmicama.

 

 

Titula se već duže vreme čeka u Ljutice Bogdana u muškoj konkurenciji, ipak svi su ubeđeni da će se iz Novog Sada na kraju ove sezone preseliti u Beograd.

– Svi negde mislimo da možemo, mnogo toga je u igri. Moramo samo da ostanemo čvrsto na zemlji do momenta dok se ne budemo borili za nešto veliko. Želim da pokažemo našu najbolju igru za ciljeve koje igramo. Ne bežimo od najviših, ovo je Crvena zvezda, od nas se to i očekuje.

Crvena zvezda dovela je vrhunska pojačanja, ali nisu gubili vreme ni ostali klubovi.

– Generalno treneri o tome pričaju, ko se kako pojačao kad se sretnu. Više ekipa će se boriti za prva tri mesta. Liga će biti prilično jača. Vratili su se neki kvalitetni momci iz inostranstva, bivši i sadašnji reprezentativci. Neće biti lakih utakmica ove sezone. Imamo i dve ekipe više sad, što znači i četiri utakmice plus u ligaškom delu. Biće zahtevno bez obzira da li se igra kod kuće ili na strani. Po meni nekoliko je favorita za titulu ove sezone. Vojvodina kao aktuelni šampion, Crvena zvezda, Radnički Kragujevac, Subotica. Svi smo tu negde slični. Prvenstvo će biti zanimljivo – zaključio je Žakić.

BONUS VIDEO

 

 

Back to Top

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

To use social login you have to agree with the storage and handling of your data by this website. %privacy_policy%

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.