in

Кошаркаши Србије У20 победили Естонију на отварању ЕП

Кошаркаши Србије У20 победили Естонију на отварању ЕП

После изједначеног почетка меча, изабраници тренера Ненада Чанка разлику су почели да праве у другој половини првог периода. Тада су серијом 12:1 мимнималних 13:12 претворили у прво двоцифрено вођство од 24:14, минут и по пре краја прве четвртине. Испоставило се да су Орлићи већ тада направили одлучујући корак ка победи.

Естонија до краја је у неколико наврата запретила, прилазила и на три разлике. Али, сваки налет ривала Орлићи су на време одбили, да би поенима Михаила Петровића, у 22. минуту, поново били две цифре далеко са 45:35.

До краја више предност нашег тима није долазила у питање. А када су се коначно у последњем периоду ослободили, Орлићи су отишли и до врло убедљиве победе. Овај део игре отворили су са 14:6 и побегли на 74:56.

Најефикаснији у саставу Србије били су Никола Шарановић са 17 и Михаило Петровић са 15. Код Естоније бољи од осталих били су Хенри Весер са 13 и Грегор Колуба са 11 поена.

Србију у групној фази очекују још дуели са Шпанијом и Црном Гором. Све селекције ће изборити пласман у осмину финала, а група у којој се налазе Србија и Црна Гора укршта са групом у којој су Турска, Белгија, Израел и Италија.

У наредном колу Србија игра против Шпаније, а овај меч почиње у недељу од 20 часова .