in

Odbojkašice Zvezde u Ubu osvojile titulu šampiona Srbije

Odbojkašice Crvene zvezde ubedljivo su slavile u Ubu 3:0 (25:17, 25:19, 25:13), čime su sa 3:2 u pobedama došle do titule šampiona države.

Zvezda je bila ubedljiva u prvom setu – Dajana Bošković bila je nezaustavljiva, pa su izabranice Milana Gršića povele sa 1:0 u setovima 25:17.

Ub je u drugom setu pružio nešto jači otpor, ali ponovo je Zvezda kontrolisala rezultat, pa rezultatom 25:19 dolazi na set do osvajanja titule.

Kada se očekivalo da Ub uzvrati udarac, usledila je još ubedljivija igra crveno-belih. Dajana Bošković je odigrala odličan meč, ali je imala veliku podršku Ane Živojinović i kapitena Bojane Drče.

Ub nije uspeo da odbrani titulu osvojenu prošle godine, dok je Zvezda osvojila 28. titulu šampiona Srbije, prvi put još od 2013. godine.

“Šta reći posle ovakvog finalnog susreta. Velike čestitke devojkama obe ekipe na fantastičnoj borbi. Nadam se da će i u budućnosti na tribinama biti ovoliki broj navijača. Zahvaljujem se upravi kluba, igračicama na jednoj teškoj i iscrpljujućoj sezoni i nadamo se da na tome nećemo stati”, rekao je posle meča trener šampionki Milan Gršić.

“Čestitam Crvenoj zvezdi, zasluženo su pobedili. Večeras mi nismo bili ni blizu nekog ozbiljnijeg nivoa, jednostavno ništa nije funkcionisalo. Žao mi je što je to baš noćas, u petoj utakmici i u ovakvoj atmosferi. Mislim da su navijači zaslužili jedan bolji Ub i jednu bolju utakmicu”, rekla je trener poražene ekipe Marijana Boričić.

Crveno-bele su ove sezone osvojile duplu krunu, pošto su prethodno osvojile i Kup Srbije.