in

Zvezda dovela “pit bula” i Partizanovog dželata

Amerikanac Džon Holand novo je pojačanje Crvene zvezde.

Džon Holnad novo je pojačanje košarkaškog kluba Crvena zvezda saopštio je klub.

Ovaj 33. godišnji košarkaš koji može podjednako uspešno da igra na pozicijama dva i tri, potpisao je ugovor sa crveno belima za narednu takmičarku sezonu 2022-2023.

Holand je postao poznat košarkaškoj publici u Srbiji kada je sa Bursom eliminisao Partizan u Beogradu i postigao ključnu torjku za produžetak iz nemoguće pozicije. Mnogi ga pamte i po čuvenom klipu kada je u novinaru u poluvremenu meča koji ga je pitao šta je ključ dobre igre samo počeo da reži u kameru.

Džon Holand rođen je 1988.godine u Njujorku, visok je 196 centimetara i težak 93 kilograma, ima višegodišnje iskustvo igranja u NBA ligi i Evropi, a u prethodne dve sezone sa velikim uspehom nastupao je za ekipe Uniksa iz Kazanja i turske Burse iz koje je i prešao u Crvenu zvezdu.

Igrač ogromne energije, izuzetno čvrst u odbrani i odličan napadač, Džon Holand je prve košarkaške korake napravio na koledžu Boston, a onda nastupao za ekipe u Francuskoj, Španiji, Turskoj, NBA ligašima Boston i Klivlend.

Nakon nekoliko angažmana u rodnom Portoriku, vratio u Evropu 2019. godine i nastupao sa velikim uspehom za ekipe Hapoela, Uniksa i ekipe Burse u kojoj je bio integralni deo uspeha i istorijskog plasmana tog kluba u finale Evrokupa.

Džon Holand je treće pojačanje KK Crvena zvezda mts u letnjem prelaznom roku, nakon Nemanje Nedovića i Hasana Martina, a klub nastavlja sa intenzivnim radom u prelaznom roku na ojačanju takmičarske ekipe za narednu sezonu.

BONUS VIDEO Micićeva očekivanja pred Evrobasket 2022.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram