in

Zvezda dobila novog trenera, poznato ko je Radonjićev naslednik

Dugo se nagađalo, a sada je stigao odgovor

Bivši pomoćnik selektora A reprezentacije Srbije, i aktuelni selektor reprezentacije Srbije za igrače do 20 godina, nekadašnji trener Cibone i FMP-a, Vlada Jovanović, novi je trener košarkaša Crvene zvezde.

Jovanović je u petak potpisao trogodišnji ugovor sa kliubom sa Malog Kalemegdana.

Ovaj 38-godišnji stručnjak prve trenerske korake napravio je kao trener mlađih selekcija Zvezde još 2012.godine, a tokom tri sezone na prvom poslu kao seniorski trener FMP-a (2017-2020) bio je jedno od velikih iznenađenja cele ABA lige i novo ime među domaćim mladim trenerima koji je na sebe skrenuo pažnju.

Nakon toga sa vrlo mladom ekipom Cibone, kao prvi srpski trener u Republici Hrvatskoj u poslednjih 30 godina ostvario je zapažene rezultate i promovisao nekoliko talentovanih mladih igrača tog kluba.

Tokom 2019.godine promovisan je u jednog od pomoćnika selektora A reprezentacije Srbije pod vođstvom Igora Kokoškova, a trenutno je selektor reprezentacije za igrače do 20 godina. Na tom mestu je od decembra 2021.godine.

U stručnom štabu prvog trenera Vlade Jovanovića, nalaze se Marko Simonović kao prvi pomoćnik, kao i Miodrag Dinić. Nebojša Ilić biće u narednoj sezoni generalni menadžer prvog tima Zvezde.

BONUS VIDEO Proslava titule i Delije na ulicama Beograda

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Tagovi