in

Žoc prokomentarisao stanje Nanelija, pa otkrio zašto Glas ne dobija minute

Žoc prokomentarisao stanje Nanelija, pa otkrio zašto Glas ne dobija minute

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović kaže da ne zna da li će Džejms Naneli otići u Atinu i kakav je status Gregora Glasa.

Partizan u Atini igra u četvrtak od 20.30 meč šestog kola Evrolige i do sada ima dve pobede i tri poraza.

„Prva stvar koju moramo da zaboravimo je njihov plasman na tabeli, pošto su oni igrali mnogo bolje nego što su prošli rezultatski u dosadašnjem toku Evrolige. Ekipa koja je iskusna, koja zna da igra i u svim utakmicama su bili u igri, sem te Albe. Igrali su protiv Monaka gde su lako gubili u prvom poluvremenu, pa našli snage da se preokrenu i u neizvesnoj završnici izgube. Moramo da igramo na nivou kako smo to činili u poslednjim utakmicama, sa velikim poštovanjem za Panatinaikos, ali sa velikom verom u sopstvene mogućnosti“, rekao je Obradović za Sport klub.

Istakao je i da će biti poseban osećaj igrati u OAKA areni, ali da je to već postalo uobičajeno.

Navodi da se ne bavi pričama o tome da je napad Partizana jedan od najubojitijih u Evroligi.

„Ima dosta ljudi koji su profesionalci i bave se raznoraznim stvarima, ja pokušavam da radim svoj posao najbolje i na treningu pokušavamo da popravimo sve što je moguće da se popravi i da neke dobre nastavimo da radimo isto ili bolje. I odbrana i napad su važni i posvećujemo vreme i jednom i drugom“, kaže Žoc.

„Nemoguće bi bilo da smo igrali i dobijali utakmice koje smo dobijali da nije postojao voljni momenat i da nismo igrali odbranu. Uvek će neko da kaže: ‘Da, igraju dobru odbranu, ali nisu dobri u napadu’. Ili će biti obrnuto: ‘Ovi znaju da igraju napadački, ali nisu dobri u odbrani. Šta god da se dešava uvek će biti nekih koji će nalaziti probleme i onih koji će da vas hvale. Nemam problem s time, fokusiran sam na ono što radim i što rade moji igrači“, naglasio je.

Otkrio je i kakvo je stanje sa Džejmsom Nanelijem, koji se nije pojavio na treningu.

Džejms Naneli, Matijas Lesor, Zek Ledej
Džejms Naneli, Matijas Lesor, Zek Ledej; Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

„Juče smo imali slobodan dan posle mnogo treninga, nekoliko igrača je radilo individualno. Danas na treningu nije igrao Džejms Naneli, osećao se loše, kod kuće je i ne znamo kako će to izgledati do sutra i da li će uopšte da putuje“.

Prebacio se potom i na pitanje Gregora Glasa, kog dugo nije dobio konkretnu minutažu u rotaciji.

„Glasu fali trening, celog leta je imao problema s leđima, treba mu trening i to je jedan od razloga što nije previše igrao. Treba kroz trening da se vrati, jer utakmice iziskuju neke stvari za koje on u ovom trenutku nije baš najspremniji“, kazao je trener Partizana.

BONUS VIDEO: Košarkaši Partizana i Zvezde zajedno na aerodromu pred gostovanja u Evroligi