in

VIDEO Jokić izvodio čuda, trpeo žestoke batine, a onda dobio tehničku

Pa, šta sve mora da uradi ovaj momak sam?

Nikola Jokić još jednom je bio briljantan, ali ni njegova nova MVP partija nije bila dovoljna Denveru da izbegne poraz od San Antonija sa 116:97.

Nikola Jokić

Mogao je Denver da ozbezbedi i zvanično mesto u NBA plej-of nakon poraza Minesote od Vašingtona, ali Jokić ni ovog puta nije imao dovoljnu podršku saigrača.

Postigao je čak 41 poena uz 17 skokova, te četiri asistencije, ali ni njegovih maestralnih 40 minuta nisu bili dovoljni. Majkl Meloun je dobio tehničku grešku nakon svađe sa sudijom Tonijem Bradrsom, dok je Ostin Rivers bio izvačen.

Jokić je dobio tehničku u drugom poluvremenu, ali ne od Bradrsa.

Tokom čitavog susreta trpeo je žestoke batine jer su Sparsi na svaki način pokušavali da ga zaustave da dođe do poena. U jednom trenutku su ga čuvala i tri košarkaša rivala, što i ne čudi jer je šutirao u neobično velikom broju (18/35, 1/5 za tri).

Srpski centar je ulazio i u greške (dve izgubljene lopte) kada je sam morao da kreira pravu situaciju za šut jer saigrači nisu uspevali da isprate njegov ritam.

Pokazao je Srbin nekoliko atraktivnih poteza poput koraka unazad i pogađanje druge dvojke, u trećoj četvrtini je postigao čak 13 poena.  U jednom trenutku se videlo i kako se Jokiću smučilo da dobija batine, pogledao je ka sudiji u trenutku kada je zidao situaciju pod košem, a onda lagano pogodio. Naravno, faul nije suđen, pa je i dalje gledao u sudiju…

Sparsi su imali čak šest dvocifrenih igrača i slavili su prvi put u Denveru još od 5. januara 2017. godine. San Antonio je već sredinom druge četvrtine imao +21. Nagetsi su smanjili prednost početkom četvrte četvrtine, a onda su Sparsi odgovorili serijom od 14-2.

BONUS VIDEO Eron Gordon i Majkl Meloun o Jokićevoj igri

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram