in

Srbija je jedan od favorita na EP

Srbija i Slovenija će večeras od 20.15 časova odigrati prijateljski meč u Ljubljani, a njihov najbolji igrač Luka Dončić očekuje žestok duel u dvorani Stožice i selekciju Srbije je svrstao u favorite na predstojećem takmičenju.

“Videćemo gde smo dve nedelje pre početka EP. Ovaj meč će biti dobar izazov, jer Srbija spada u grupu favorita na EP. U favorite bih uvrstio i Litvaniju, Francusku, Italiju, Grčku… Ima mnogo dobrih reprezentacija”, rekao je Dončić, a prenose “Slovenske novice”.

Slovenija brani zlato na EP, a glavni rivali za zlato biće joj Srbija i Grčka za koje će igrati Nikola Jokić i Janis Adetokumbo.

“Srbija i Grčka su jače zbog njih dvojice, ali će biti mnogo dobrih košarkaša i reprezentacija na EP. Ne znam da li ćemo na šampionatu igrati sa nekim od ovih reprezentacija. Volim da igram protiv Nikole. On je vrhunski košarkaš, a svojevrsni je organizator igre i centar. Sjajan je momak. Naravno naći ćemo se pre meča i otići na kafu”, dodao je košarkaš Dalasa.

Dončić je ponovio da je cilj Slovenije odbrana titule na EP.

“Na svakom takmičenju želim da pobedim. Kada je pritisak u pitanju, uvek je lepo živeti sa tom presijom. Pre pet godina niko na nas nije računao, a sada smo među favoritima”, zaključio je Dončić.

EP će biti održano od 1. do 18. septembra. Srbija će biti u grupi D u Pragu sa selekcijama Češke, Poljske, Finske, Izraela i Holandija. Slovenija će igrati u grupi B u Kelnu sa Nemačkom, Francuskom, Litvanijom, BiH i Mađarskom.