in

Pešić se vratio iz Amerike, pričao o nastupu Jokića i NBA igrača za Srbiju

Napravljen plan priprema za kvalifikacije i Evropsko prvenstvo.

Selektor muške reprezentacije Srbije, Svetislav Pešić i direktor nacionalnog tima Dragan Tarlać, vratili su se sa putovanja po Sjedinjenim Američkim Državama gde su u okviru svojih redovnih aktivnosti na održavanju kontakata sa kandidatima za reprezentaciju Srbije posetili naše igrače koji nastupaju u NBA ligi.

Srbij očekuju kvalifikacione utakmice za odlazak na Svetsko prvenstvo 2023. koje će naš nacionalni tim igrati 30. juna u Letoniji protiv selekcije Letonije, odnosno 3. jula u Srbiji protiv reprezentacije Belgije.

U avgustu počinje druga faza kvalifikacija, a zatim u spetembru sledi Evropsko prvenstvo.

“Odmah zatim, naš tim očekuje nastup na Evropskom prvenstvu koje se od 1. do 18. septembra igra u Češkoj, Gruziji, Italiji i Nemačkoj. “Orlovi” se takmiče u grupi D čiji će se mečevi igrati u Pragu, a prvi rival našem timu biće selekcija Holandije, 2. septembra. Ostali protivnici Srbije u grupi D su Poljska, Češka, Izrael i Finska”.

Selektor Svetislav Pešić je istakao nekoliko važnih stvari koje je ova poseta donela.

“Imali smo odlične razgovore sa svim igračima i dobili smo dovoljno informacija kako bismo mogli da posle razgovora sa ostalim kandidatima donesemo definitivnu odluku o planu priprema za junski kvalifikacioni prozor, zatim prozor koji nas očekuje u avgustu i Evropsko prvenstvo u septembru ove godine.

On ističe da želja igrača nije sporna.

“Ne postavlja se pitanje želje svih igrača da učestvuju u predstojećim reprezentativnim akcijama. Iako je ovo vreme završetka regularnog dela lige i početak plej-ofa, vrlo je važno da već sada definišemo plan i program priprema kako bi svi potencijalni kandidati posle naporne sezone mogli da se pripreme i organizuju. Akcije koje nas očekuju su veoma izazovne i potrebno je da svi budu veoma dobro fizički i mentalno pripremljeni” istakao je Pešić.

Po povratku iz Amerike, direktor muške seniorske reprezentacije Srbije, Dragan Tarlać je izjavio da su se videli sa svim srpskim igračima.

“Posetom našim igračima u SAD nastavljamo kontakte i razgovore sa kandidatima za reprezentaciju. Ovaj boravak u Americi je deo naših redovnih aktivnosti koje će se u danima pred nama nastaviti sa igračima, kako u zemlji tako i u inostranstvu. Posetili smo prvo mladog Alekseja Pokuševskog u Oklahomi, bili gosti familije Jokić i proveli nekoliko dana u Denveru, zatim smo se u Atlanti družili sa Bogdanovićem i Bjelicom, da bismo boravak u SAD završili u Dalasu sa Bobanom Marjanovićem. Ostvarili smo takođe veoma značajne kontakte sa njihovim trenerima i generalnim menadžerima koji će nam biti od velike pomoći za sve izazove koji nas očekuju u budućnosti”, poručio je Tarlać.

BONUS VIDEO Svetislav Pešić “driluje” Balšu Koprivicu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram