in

Paspalj tvrdi da je već neko vreme “nešto trulo” u zemlji košarke – rešenje će podeliti javnost

Član jedne od najuspešnijih generacija u istoriji naše košarke navodi da je trenutno stanje u našem timu posledica lošeg rada koji traje godinama.

“Stvari nisu dobre već neko vreme, a Dušan Ivković je o problemima govorio pre 15 godina. Način na koji smo mi radili više ne postoji. Mi smo zemlja košarke, ali pitanje je u kom pravcu idemo”, rekao je Paspalj za Maksbet radio.

Rezultati koje beleži nacionalni tim, posebno u poslednjih pet godina, sve su samo ne dobri.

“Situacija je ozbiljna i mora što pre da se reaguje. Rezultati reprezentacije su direktno povezani sa interesovanjem dece za košarku u Srbiji. Nismo otišli na Olimpijske igre u Tokiju. Sada je pod velikim upitnikom odlazak na naredno Svetsko prvenstvo, a plašim se da će biti veoma teško da budemo i na Olimpijskim igrama u Parizu. Ništa se ne dešava preko noći.”

Paspalj ima rešenje za navedeni problem.

“Mislim da nam je potreban stranac na poziciji ‘četiri’, koja je kritična za nas. Međutim, mi tu kartu nismo iskoristili. Imate primer u ženskoj reprezentaciji, gde smo ostvarili nekoliko sjajnih rezultata sa stranim igračicama (Danijel Pejdž, Ivon Anderson, prim. aut). I niko nije rekao da su one osvojile medalju, već reprezentacija Srbije”, zaključio je Paspalj.