in

“Najlakše bi bilo masakrirati mrtvaca”: Petrović brutalno o Hrvatskoj

Proslavljeni košarkaški trener i nekadašnji selektor Hrvatske osvrnuo se na poraz od Slovenije.

Hrvati su izgubili u meču kvalifikacija za Mundobasket sa 97:69, iako su im na parketu bila trojica igrača sa zavidnim NBA iskustvom.

Bojan Bogdanović nije bio na svom nivou, Mario Hezonja je probao da uradi šta se uraditi da, što je probao i Ivica Zubac.

I nije išlo, protiv Gorana Dragića i Luke Dončića uz ostale kao podršku se jednostavno nije moglo.

Zato Hrvatska i sa skorom 2-4 imala relativno male šanse da se plasira na Mundobasket u Indoneziji, Japanu i Filipinima.

“Najlakše bi sada bilo masakrirati mrtvaca. No, neke stvari bi trebalo uraditi. Dovesti po hitnom postupku stranca na poziciji plejmejkera, ukinuti Stručni savet te sva ovlašćenja prebaciti na Upravni odbor i predsednika Košarkaškog saveza, pa nanovo reorganizovati PH na adekvatan način. Ovako dalje ne ide”, poručio je Petrović.

Njegov predlog obuhvata i odlazak Tonija Kukoča i Dina Rađe, između ostalih, pošto Stručni savet čine Rađa, Kukoč, Damir Knjaz, Aramis Naglić, Matej Mamić, Vladimir Anzulović, Ivan Velić i Branimir Longin.

Nije nepoznato da je Rađa protiv dovođenja stranaca, u vezi sa čime je podeljena javnost i u Hrvatskoj, ali i u Srbiji, bar kada je reč o muškoj košarkaškoj ekipi.

Podsećamo, Petrović se prethodnih dana i nedelja angažovao za spas Cibone, čiji je opstanak pod znakom pitanja zbog finansijskih problema.

BONUS VIDEO: Najboljih 10 blokada u sezoni Evrolige 2021/2022 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram