in

“Meni lično najdraža pobeda na klupi!”

“Meni lično najdraža pobeda na klupi!”

Foto: Starsport

Košarkaši FMP-a savladali su Mornar sa 113:102 u meču 13. kola Admiralbet ABA lige, u jednom od najzanimljivijih mečeva ovog kola.

Posle meča se oglasio i Nenad Stefanović, trener beogradske ekipe, koji je bio vrlo ponosan na svoje igrače posle velike pobede, ali je pre svega čestitao svojim košarkašima.

– Čestitam Mornaru na dobroj igri, ne govorim inače te ustaljene fraze, ali mislim da su u nekoj skraćenoj rotaciji i situaciji u kojoj su odigrali veoma dobru utakmicu. Želim im sreću u nastavku prvenstva i ubeđen sam da neće imati problema oko opstanka u ligi – rekao je Stefanović posle meča.

Stefanović je rekao da je ovo možda i najveća pobeda njegovih igrača od kada je on na klupi.

Što se nas tiče, ja ne znam kome bih pre iskreno čestitao. Nama su dva igrača u Baru primili infuziju. Jedan je ostao u hotelu, drugi je Stepanović koji je ne znam ni ja kako odigrao 15 minuta i dao bitan doprinos. Valinskas je pošao sa nama, ali nije mogao da igra, dvojica su ostala u Beogradu. Od srca im čestitam, meni lično možda i najdraža pobeda od kada sam u FMP-u. Ostvarili smo je na teškom terenu gde pet godina nismo pobedili, a druga stvar je što smo je ostvarili u ovoj situaciji, a treće jer je ostvarena protiv veoma dobrog trenera kog izuzetno poštujem – rekao je trener  beogradskog tima.

Za kraj, dodao je i da se nada da će njegova ekipa uspeti da se oporavi do sledećeg meča, koji je na programu već u nedelju.

-Nemam mnogo o samoj utakmici, baš smo želeli, imali smo veliko srce i svi su dali veliki doprinos. Ne volimo mnogo da reklamiramo, ali ima i nekih igrača 2004. godište koji su skupili 17-18 minuta i dali ozbiljan doprinos. Vraćamo se sutra kući, nemamo mnogo vremena. Imamo utakmicu u nedelju od 12, nadam se da ćemo se oporaviti i spremni dočekati ovu utakmicu – poručio je Stefanović.

Posle 13. kola, FMP se nalazi na trećem mestu na tabeli, sa skorom od deset pobeda i tri poraza.