in

Legendarni Mesina stiže u Beograd, blizu dolaska su NBA i NCAA treneri

Čuveni trener stiže u Srbiju.

Udruženje košarkaških trenera Srbije vrši opsežne pripreme za 21. Beogradsku košarkašku kliniku koja će od ove godine nositi naziv – Dušan Ivković. Jedan od najčuvenijih trenerskih seminara u svetu održaće se 1. i 2. jula i okupiće elitne košarkaške stručnjake iz celog sveta.

ŽKK Šopron Jelena Bruks

„Sa ponosom i velikim zadovoljstvom mogu da najavim da je legendarni italijanski trener Etore Mesina potvrdio učešće na našem seminaru. Mesina će tako drugi put održati predavanje našim trenerima, pošto je među predavačima bio i 2004. godine. Slavni italijanski trener, trebalo je da u Beograd dođe i 2020. godine, ali zbog pandemije koronavirusa to se nije dogodilo, tako da je sada sa velikim zadovoljstvom prihvatio naš poziv. Takođe, u završnim smo pregovorima sa trenerima iz NBA i NCAA lige, kao i sa još nekim evropskim trenerima, tako da će konačna lista, zaista reprezentativnih predavača, uskoro biti poznata“, kaže generalni sekretar Udruženja košarkaških trenera Srbije Strahinja Vasiljević.

Zatim je pojasnio i da će klinka dobiti novi logo.

“S obzirom da je idejni tvorac i najzaslužniji za ono što je kroz dve decenije Beogradska klinika postala bio Dušan Ivković, po kome ovaj ugledni seminar od ove godine i nosi naziv, Klinika će dobiti i logo sa njegovim likom. Sve to će imati dodatnu simboliku, jer će logo kreirati Slobodanka Ivković, ćerka Slobodana Pive Ivkovića, Dudinog rođenog brata, koji je bio osnivač Udruženja trenera”, objasnio je Vasiljević.

Prvi operativac srpske trenerske organizacije najavio je još jedan projekat koji će doprineti da bogato trenersko delo Dušana Ivkovića ostane zauvek sačuvano:

“U pripremi je knjiga čiji će izdavač biti Udruženje košarkaških trenera Srbije pod nazivom „Košarkaška filozofija Dušana Ivkovića“. Osim detaljne biografije i svih trenerskih uspeha Dušana Ivkovića, knjiga će sadržati i njegov autorski prilog na temu „Kako započeti utakmicu odluke“. Takođe, naći će se i zabeleške plana i programa priprema reprezentacije Srbije sa svim taktičkim zamislima igre naše selekcije kao i napadačke i odbrambene varijante iz perioda kada je radio u Anadolu Efesu i Olimpijakosu. Uz sve to biće predstavljen i detaljan pregled košarkaških vežbi u svakodnevnom radu u usavršavanju igre tima i izgradnje igrača. Biće to stručna literatura od neprocenjive vrednosti”, zaključio je Vasiljević.

BONUS VIDEO Navijači Zvezde pevaju ubijenom Marku Ivkoviću

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram