in

Košarka na popravnom, Srbija napada Belgiju u punom Čairu

Srbija i Belgija već u izborile plasman u narednu fazu Kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, a u direktnom duelu odlučiće koja će selekcija sa druge pozicije u nastavak takmičenja.

Nakon poraza od Letonije u Rigi 66:59, košarkaši Srbije imaju priliku da iskupe navijačima pred punim tribinama u Nišu. Duel protiv Belgije poslužiće selektoru Pešić da još više uigre igrače pred Evroksko prvenstvo, koje se igra u Septembru.

Selektor je pred ovaj duel istakao da ga posebno raduje što su sve ulaznice za ovaj duel rasprodate.

“Informacija da su skoro sve ulaznice za sutrašnju utakmicu protiv Belgije rasprodate je najbolja vest otkad sam ponovo selektor. Samo da imate informaciju, igrali smo u Rigi protiv Letonije pred 11.500 gledalaca, a u Beogradu je bilo 2.300 ljudi”, izjavio je selektor košarkaške reprezentacije Srbije.

Duel sa Belgijom biće šesti koji reprezentacija Srbije igra u kvalifikacijama, a u tom periodu kroz tim su prošla 23 igrača.

“Ova utakmica sa Belgijom, kao i svaka u kvalifikacijama, veoma je važna. Pokušavamo da se pripremimo najbolje što možemo. Nama je taj kontinuitet ekipe ugrožen. Ako uporedimo mečeve protiv Letonije u Beogradu i tamo, važno je da kažemo da su tokom tog perioda kroz ekipu prošla 23 igrača. Nikakav kontinuitet ne postoji, osim što je trener imao priliku da ih upozna. To je alarmantna situacija, kao što je alarmantna i situacija u kojoj se nalazi srpska košarka”, rekao je Pešić na konferenciji za medije u Nišu.

Duel izneđu Srbije i Belgije počinje u 21.00. Tok meča pratite na našem portalu.